Privedena majka čiji je snimak iživljavanja potresao Srbiju

Hronika 07. okt. 202000:47 > 01:02
Podeli:
Foto:Screenshot/Instagram

Šokantan snimak žene koji se pojavio na Instagramu, a na kome se vidi kako jednom rukom "bacaka" bebu od nekoliko meseci u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, izazvao je burne reakcije javnosti, a ubrzo su reagovale i nadležne službe.

Kako prenose mediji, žena koja je nosila bebu kao lutku i umalo joj otkinula ruku, S. S. (21) je privedna, a sa njom će nakon privođenja, razgovor obaviti tužilac.

Prema rečima gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, hitno je dat nalog Gradskom centru za socijalni rad da preduzme mere iz svoje nadležnosti.

„U toku jučerašnjeg dana, odmah nakon saznanja za slučaj, stručni radnici mesno nadležnog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad su izašli na teren kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti u cilju uspostavljanja bezbednosti za dete. Na navedenoj adresi i okolini stručni radnici nisu zatekli navedeno lice ni dete“, rekla je ona.

Stanisavljević je dodala da na osnovu saznanja koja ima, fotografija i video snimka koji su se pojavili u medijima, organ starateljstva je uputio dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova radi preduzimanja aktivnosti iz domena njihove nadležnosti – utvrđivanja identiteta lica koji se pojavljuje na snimku kako bi mogli da preduzimamo mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu maloletnog deteta.

„Takođe, podneta je i krivična prijava protiv N. N. lica zbog sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje deteta“, rekla je Stanisavljević.

Podsetimo, na snimku koji je juče objavljen na Instagramu vidi se kako žena jednom rukom drži bebu, da bi je u sledećem trenutku krajnje nehajno vrtela, te je gotovo ispustila. U daljem toku snimka ona bukvalno prebacuje bebu iz jedne ruke u drugu, kao da je reč o igrački.

Stravična scena žene kako „bacaka“ bebu snimljena je u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu oko 14 časova.

Komentari

Vaš komentar