Okruzni zatvor u Beogradu
Ilustracija Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Osobama lišenim slobode u kazneno-popravnim ustanovama (pritvorenima i osuđenima) danas je uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 30 evra, u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Ove osobe, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu morali da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Oni su i prošle godine dobili jednokratnu pomoć od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa, kao i 30 evra u maju ove godine.

Uprava podseća da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Oni su odmah pokazali i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv korona virusa tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata, ukazuje se u saopštenju.

Budući da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći, navodi Uprava i ukazuje da su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.

Bonus video: Dijana u zatvoru, odmotavanje klupka ili ćutanje?


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar