ilustracija Foto:N1

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za D.A, koji se sumnjiči za prevaru 40-godišenjeg muškarca, jer ga je dovodio zabludu u vezi zajedničkog investiranja u ispitivanje tržišta i prodaju hotela "Meriot" i hotela "Square Nine" u centru Beograda, kao i saradnje radi plasmana sokova "Zett".

Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje okrivljeni i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ranije danas D.A. je ispitan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, zbog krivičnog dela prevara.

On se tereti da je sumnjicim transakcijama pribavio protivpravnu imovinsku korist od ukupno 154.200 evra, saospstilo je tužilaštvo.

D.A. na saslušanju kod tužioca nije sporio da je od oštećenog uzeo 154.200 eura na ime poslovne saradnje, ali je negirao da je imao nameru da ga prevari, tvrdeći da se dogovoreni poslovi nisu realizovali zbog promenjene situacije na tržištu usled korona virusa, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je najavilo da će u istrazi ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti pisane i sve druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar