Ilustracija Foto: Nova.rs

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je D.A, osumnjičen za prevaru muškarca (40), jer ga je dovodio zabludu u vezi zajedničkog investiranja u ispitivanje tržišta i prodaju hotela "Meriot" i hotela "Skver najn" u centru Beograda.

On se takođe sumnjiči da je ovog muškarca prevario i u vezi zajedničke saradnje radi plasmana sokova „Zett“ i prikupljanja prateće dokumentacije. Ovim transakcijama osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist od ukupno 154.200 evra, saopštilo je tužilaštvo.

D.A. na saslušanju kod tužioca nije sporio da je od oštećenog uzeo 154.200 evra na ime poslovne saradnje, ali je negirao da je imao nameru da ga prevari, tvrdeći da se dogovoreni poslovi nisu realizovali zbog promenjene situacije na tržištu usled koronavirusa.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da mu se odredi pritvor da ne bi boravkom na slobodi ometao postupak uticanjem na svedoke i oštećenog.

Tužilaštvo je najavilo da će u istrazi ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti pisane i sve druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar