Foto:Zoran Lončarević

Č.N. (50) iz sela Trupale kod Niša izbo je sinoć nožem N.R. (24), bivšeg momka svoje ćerke. Dvadesetogodišnja devojka je N.R. prethodno prijavila za silovanje pa je mladić došao u kuću njenog oca da bi to raspravili.

Njih dvoje su se zabavljali pa je ona 7. marta otišla u njegovu kuću u Donjem Međurovu. Međutim,ljubavni sastanak je dobio neočekivani tok jer se par posvađao a po tvrdnjama devojke, bila je najpre fizički napadnuta, a zatim i silovana.Čim je došla kući, ispričala je ocu šta joj se desilo a momka je prijavila policiji – kažu za Telegraf sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija je obavestila Više javno tužilaštvo u Nišu koje je ustanovilo da ima elemenata za podnošenje krivične prijave za silovanje, ali mladić nije uhapšen jer ga policija nije pronašla.

– On je sinoć došao u Trupale i počeo da lupa na vrata bivše devojke zahtevajući da sa njom razgovara. Njen otac je pozvao policiju, ali je N.R. pre njihovog dolaska stigao da razvali balkonska vrata i i uđe u kuću. Kada je policija stigla, zatekla ga je na podu sa vidnim povredama. Ustanovljeno je da se posvađao i potukao sa ocem devojke koji je tokom sukoba potegao nož – navode izvori.
Mladić je prebačen u nišku bolnicu gde je ustanovljeno da ima teške povrede, ali da nije životno ugrožen.

– Pacijent je sa ubodnim ranama smešen u intenzivnu negu Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju. Zadobio je posekotinu po vratu i ubod u leđa, iznad lopatice. Hirurški je zbrinut, dreniran, nije neposredno životno
ugrožen, njegovo lečenje će biti nastavljeno – saopšteno je iz Kliničkog centra.

U Osnovnom javnom tužilaštvu je potvrđeno da će protiv devojčinog oca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog nanošenja teških telesnih povreda. Istragom će biti ustanovljeno da li je Č.N. postupao u nužnoj odbrani.