Aleksandar Krstić Foto: Nova.rs

Prijava protiv nasilnog policajca Aleksandra Krstića, komandira PU Savski venac, koju je podnela jedna građanka, upućena je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, ali kako su nam rekli iz te institicuje, prijava je greškom stigla njima, pa je prosleđena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Policajac Aleksandar Krstić postao je jedan od simbola brutalnosti na prošlim protestima, kada su u subotu blokirane saobraćajnice širom Srbije. Njega je jedan građanin usnimio kako gura ženu preko bankine na auto-putu kod Mostara.

Njegov lik može se videti i na jednom od promotivnih spotova Ministarstva unutrašnjih poslova na društvenoj mreži Jutjub. Na tom klipu Krstić poručuje, potpuno paradoksalno, da je su policajci znatno efikasniji u svojim aktivnostima u očuvanju bezbednosti svih građana i imovine. Zbog čega je građanka sa snimka imala potpuno drugačiji tretman, Krstić bi trebalo da objasni tužiocu.

Foto: Printscreen TW

Međutim, kada će se to tačno dogoditi, nije poznato, budući da prijava koju je građanka uputila Sektoru unutrašnje kontrole protiv Krstića „putuje“ od jednog do drugog tužilaštva. Potpuno nadrealno, ali po svemu sudeći Krstićeve kolege su omašile nadležno tužilaštvo, iako je slanje ovakvih prijava rutinska aktivnost jednog službenika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Krstić je bio i policajac koji je na Sajmu, neposredno pred početak protesta, uručio Savi Manojloviću iz organizacije „Kreni promeni“ rešenje o zabrani skupa. Videli smo ga i na auto-putu kada ga je Filip Kalmarević iz Naprednog kluba pitao da li će gurati goloruki narod, na šta mu je on drsko odgovorio sa: „Šta je sporno? Tako je, guraćemo goloruki narod“.

Ne treba zaboraviti ni da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio da će policija na blokadama zakazanim za ovu subotu u 14.00 časova „primeniti nasilje“. Shodno tome, biće interesantno videti kakvu će sudbinu imati i ova prijava.

Bonus video:Incident na skupu SNS u Šapcu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare