Foto:facebook/privatna arhiva

Prijatelji nestale Beograđanke Ane Volš apeluju na službe za zaštitu dece da im dozvole da se brinu o tri sina njihove prijateljice, s obzirom na to da bi mogli da ih smeste u hraniteljske porodice i razdvoje. Misterija nestanka Ane još uvek nije rasvetljena, a njen suprug Brajan Volš se od nedelje nalazi u pritvoru zbog ometanja istrage, a od tada su i brigu o deci preuzele socijalne službe.

Ana Volše, koja je nestala iz svog doma u Kohasetu u Masačusetsu na Novu godinu, ima troje dece mlađe od 6 godina.

Odeljenje za decu i porodice Masačusetsa brine o deci od nedelje, kada je njihov otac Brajan uhapšen i optužen za ometanje istrage.

Nataša Skaj i Pamela Bardi, koje su Anine bliske prijateljice, rekle su za američke medije da veruju da bi deca mogla da budu smeštena u hraniteljstvo već krajem dana u sredu i potencijalno da se raziđu.

„Ana je nestala pre 11 dana. Šanse da je pronađemo su strašne, ali moramo da brinemo o njenoj deci. To bi trebalo da bude naš prioritet“, rekla je Skaj tokom intervjua u njenom domu u sredu.

Foto: Instagram

Skaj, koja je osnivač neprofitne organizacije koristi svoju organizaciju da pomogne u prikupljanju sredstava za let Anine mame iz Srbije u Masačusets.

Anina majka, Milanka Ljubičić, rekla je za strane medije da ju je ćerka zamolila da dođe u posetu samo nedelju dana pre nego što je Ana nestala.

Pročitajte još:

„Sigurni smo da je socijalna služba jednako zabrinuta za Anine sinove kao i mi, ali moramo da se uverimo da su oni u privatnoj kući i da komuniciraju sa svojim prijateljima“, rekla je Skaj.

„Molimo socijalne službe da nam dopuste da se brinemo o njima i da ih ne daju na hraniteljstvo. Samo tako možemo pomoći Aninoj deci.“

U međuvremenu, potraga za Anom se nastavlja. Njen nestanak nije prijavljen sve do 4. januara nakon što se nije pojavila na svom poslu u firmi za nekretnine.

Policija je pronašla krv u podrumu kuće Volšovih u Kohasetu, kao i polomljen nož, rekli su tužioci.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Istraga je odvela policiju u postrojenje za otpad u Svampskotu oko sat vremena od njihove kuće, gde su istražitelji navodno pronašli vreće za otpatke sa krvlju, sekiru i nožnu testeru, prenose američki mediji.

Podsetimo, Ani Volš se gubi svaki trag 1. januara, a njen se suprug se za sada tereti samo za ometanje istrage, iako tragovi pronađeni do sada pojačavaju sumnju da je upravo Brajan povezan sa nestankom svoje supruge. On je bio u kućnom pritvoru i čekao izricanje kazne za ranije počinjena krivična dela – prodaju lažnih umetničkih dela. Ustanovljeno je da je više puta slagao policiju o svom kretanju u nedelji nestanka supruge Ane.

BONUS VIDEO: Bežanijska Kosa – ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare