Ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Policija u Hrvatskoj uhapsila je dvojicu državljana Severne Makedonije, koji se sumnjiče da su počinili pet prevara i tešku krađu, te tako napravili materijalnu štetu od 200 hiljada kuna.

Reč je o 76-godišnjaku i 68-godišnjaku iz Severne Makedonije koji su na području Splita, Trogira i Primoštena počinili krivična dela, piše Večernji.hr.

„Za 76-godišnjakom su raspisane i tri međunarodne Interpolove poternice – iz Slovenije, Austrije i Makedonije. Kako bi prikrio svoj trag, muškarac je kidao deo jagodice kažiprsta kako bi otežao identifikaciju otisaka prstiju“, pišu hrvatski mediji.

Inače, osumnjičeni su uglavnom prilazili starijim osobama. Nakon ostvarivanja prvoga kontakta s oštećenim, jedan od njih bi prikazujući trenutnu tešku životnu situaciju ponudio lažni zlatni sat oštećenima na prodaju po nižoj ceni od cene za koju bi spomenuti par prevaranata govorio da vredi, jer su im potrebne novčanice s potvrdom iz banke iako kod sebe imaju novac, ali za koji nemaju potvrdu iz banke.

„Kada bi oštećeni doneli novac i predali ga, pomenuti bi oštećenima, zbog stvaranja osećaja sigurnosti prikazivali kako u torbicu stavljaju koverat sa svojim novcem za koji nemaju potvrdu iz banke, a koji bi, dok oštećeni ne gledaju, zamenili drugim kovertom bez novca pa bi torbicu potom zaključali i predavali oštećenima. U ruci bi im ostavili lažni zlatni sat“, kaže Jerko Kurevija iz splitske policije, pišu hrvatski mediji.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera heroina

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar