Zidjin Foto:BETAPHOTO/Serbia Zijin Copper/Gorica Toncev Vasilic

S. S. (49), radnik "Ineks plusa", firme zadužene za obezbeđivanje imovine kompanije "Ziđin", pretučen je sinoć oko 23 sata kod kriveljske flotacije dok je bio u redovnoj patroli.

Kako se navodi u saopštenju kompanije iz obližnje šume izašlo je nekoliko osoba sa fantomkama na glavama i koji su ga odmah napali i on se onesvestio od prvog udarca, pa sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko ga je ljudi napalo.

„Brojne povrede po glavi i telu govore da su batinaši nastavili da ga tuku onesvešćenog. S.S. je, kada se osvestio, pozvao dežurnu službu „Ineks-plusa“, pa mu je u pomoć pritekao najbliži kolega sa kapije kriveljske flotacije. Ubrzo je na lice mesta stigla ekipa hitne pomoći, ali i policija, koja sada intenzivno traga za NN počiniocim“, navodi se u saopštenju.

Službenik S.S. zbrinut je na Odeljenju neurohirurgije u borskoj Bolnici i ima povrede mekih tkiva glave.

Iz kompanije su saopštili da motiv napada na službenika S.S. još uvek nije utvrđen.

S.S.(49), radnik Ineks plusa Foto: Ineks-plus

„Postoji mogućnost da se u tom trenutku i na toj lokaciji spremala velika krađa, koju je on svojim prisustvom omeo. Ovaj mučki napad je kulminacija bahatosti lokalnih kradljivaca sekundarnog bakra, jer je S.S. za dlaku izbegao najgori mogući scenario. Mogli su da ga ubiju“, kaže komandir „Ineks-plusa“ Dragiša Ivković.

U saopštenju se navodi da je Ivković naglasio da je od početka godine, odnosno za samo tri meseca, bilo desetak napada na službena lica.

„Svakodnevno smo izloženi napadima, jer ne prođe nijedan dan bez pretnji i psovki. A, i to je vrsta napada. Državni organi i tužilaštvo moraju da preseku i učine nešto po tom pitanju, jer će na kraju neko da pogine. Naš službenik je sinoć mogao da strada“, kaže Ivković.

Kompanija „Ziđin“ najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja i poziva sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike.

Kompanija će za ispoljenu hrabrost i požrtvovanost pri obavljanju posla nagraditi povređenog.

BONUS VIDEO: Krađa bakra u Ziđinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar