Pretnje Cvijanu: Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo

Podeli:
Vladimir Cvijan Foto:Medija centar Beograd

Smrt advokata Vladimira Cvijana i dalje intrigira javnost, pre svega, jer se za sve saznalo tek ove godine, mada je Cvijanovo telo pronađeno 2018. godine na Adi Huji. Nedavno su se pojavili novi detalji o krivičnoj prijavi koju je 2013. godine podneo protiv Aleksandra Vučića, međutim to nije sve.

Advokat Ivan Ninić skoro svakoga dana upoznaje javnost sa slučajem „Cvijan“. Sada je na Tviteru objavio kako je preminuli advokat 2013. godine dobijao preteće poruke.

„Vladimir Cvijan je bio zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice, pa je, verujući u institucije sistema, dana 12. decembra 2013. godine, oko 22.30 sati, otišao u MUP – UKP Beograd, da prijavi pretnju dobijenu SMS porukom, koja je glasila „Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo za slikanje“, naveo je Ninić uz fotografiju dokumentacije te prijave.

Pročitajte još:

Naime, kako se u prijavi kaže, Cvijan je bez poziva otišao u UKP Beograd, gde je poručio da je pomenutu poruku dobio na telefon koji isključivo koristi za komunikaciju s političkim poslovnim partnerima iz diplomatije i sa građanima, kao i da mu broj sa kog je stigla preteća poruka nije poznat.

„Vladimir je ovom prilikom izjavio da mu telefonski broj sa kog su prispele poruke nije odradnije poznat i da za isti ne zna kome pripada. Zbog sadržaja poruke i trenutne političke situacije u kojoj se nalazi u Srpskoj naprednoj stranci, u kojoj će biti protivkandidat za izbor predsednika te stranke aktuelnom predsedniku Srpske napredne stranke, osetio se zabrinut i uplašen za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, isti je pristupio u ovo odeljenje, prijavio navedeno i tom prilikom zatražio zaštitu u skladu sa procenom nadležnih organa“, navodi se u izveštaju koji je na Tviteru podelio advokat Ivan Ninić.

Kako je u ovom izveštaju zaključeno, „o navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik tužioca Prvog osnovnog JT u Beogradu, Bojana Savović, koja je naložila dostavljenja izveštaja nadležnom tužilaštvu, dok će dalji rad u vezi sa navedenim preuzeti nadležno odeljenje UKP-a“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar