Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac gotovo da je enigma za građane Srbije, s obzirom da retko kada imaju priliku da je vide, ali i čuju. Građani joj zameraju ćutanje o svim bitnim aferama koje potresaju Srbiju, a pogotovo o onima u koje su uključeni predstavnici vlasti.

Dolovac je danas prisustvovala predstavljanju prvih radnih tekstova zakona u oblasti pravosuđa, u zgradi stare Skupštine Srbije. Portal Nova.rs iskoristio je priliku da uslika Dolovac, s obzirom da je reč o ne tako čestoj situaciji, ako se uzme u obzir to što se retko pojavljuje u javnosti.

Novinari portala Nova.rs hteli su da iskoriste pomenutu situaciju i da upitaju Dolovac o temama o kojima ćuti, ali je ona ubrzo nakon uvodnih reči napustila skup.

Ono što joj opozicija, ali i mediji i javnost godinama spočitavaju jeste izostanak bilo kakve reakcije u slučajevima koji su najviše uznemirili javnost. Aktuelna republička tužiteljka je na to mesto izabrana 2009. godine i od tada obavlja tu dužnost. Njene mandate obeležile su brojne afere poput „Krušika“, „Jovanjice“, „Savamale“, ‘’Helikoptera’’, ali i mnoge druge, čiji epilog javnost Srbije još uvek nije dočekala.

Zagorka Dolovac Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Kako je naš portal ranije pisao, najdrastičniji primer nepostojanja vitalne državne pravosudne institucije, jeste stravični pad vojnog helikoptera i pogibija sedmoro njegovih putnika. Tokom čitave afere Dolovac je mudro ćutala, dok su njene kolege iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložile policiji da pokrene predistragu.

Pročitajte još:

Činjenica da se sve okončalo posle dve godine odlukom da nema odgovornih za pogibiju, kao i da su tokom postupka pojedinci pokušali stradalog pilota da proglase alkoholičarem, nisu bili dovoljni da pokrenu republičku tužiteljku i nateraju je da makar izvrši uvid u rad svojih službenika, te je tako pomenuti slučaj prošao bez ikakvih posledica.

VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare