Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Nakon perioda ilegale i dok su se mnogi pitali da li republička javna tužiteljka uopšte postoji zbog mnogobrojnih afera koje potresaju sam vrh države, Zagorka Dolovac konačno je viđena, ali i uslikana. Zaslugu za to mogli bismo prepisati Evrodžastu, budući da su nakon hapšenja narko-bosa Darka Šarića, uspeli da pronađu i prvu tužiteljku Srbije.

Savamala, Krušik, Jovanjica, 24 stana u Bugarskoj, lažne diplome, veze državnih funkcionera sa klanom Veljka Belivuka, tragična smrt Vladimira Cvijana, veze ministra Zlatibora Lončara i zemunskog klana, samo su neke od afere na koje je Zagorka Dolovac ostala nema.

Godinama unazad, Dolovac odbija da pokrene bilo kakav postupak povodom velikih afera, pa su mnogi građani Srbije „posumnjali“ da ona uopšte postoji. Iako je prva tužiteljka u Srbiji, ona se nikada ne obraća javnosti, osim možda jednom godišnje, u poludogovorenom intervju, ili dok polaže zakletvu u Narodnoj skupštini, kao što je to bilo prošle godine.

Zagorka Dolovac ( u sredini) Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Ipak, teorija da Zagorka Dolovac ne postoji, makar fizički, pala je u vodu.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave drugog stepena predsedniku Evropske agencije za saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavu Hamranu. Da stvar bude ironična, predlog da se Hamran odlikuje stigao je na predlog glavne tužiteljke Srbije Zagorke Dolovac, zbog naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje Srbije sa Evrodžastom.

BONUS VIDEO: Gušio se u aferama, pa doživeo pomilovanje Svi gresi Stefanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare