Miloš Srebrić i Stefan Rokvić, Foto:Privatna arhiva/Facebook

Na današnjem suđenju Milošu Srebriću Flekici (38), optuženom da je tokom pljačke "NIS" pumpe u Velikom Mokrom Lugu maja 2017. ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20), saopšteno je da je u sud nedavno stigao optužni predlog protiv Stefana Rokvića, koji se tereti za pomaganje u ovom zločinu.

Kako je saopšteno danas na glavnom pretresu, tužilaštvo optuženog Rokvića tereti za neprijavljivanje krivičnog dela i počinioca,a postupak protiv njega biće spojen sa Srebrićevim. Po svemu sudeći, Rokvić, čije se ime prvi put spomenulo novembra prošle godina kada je uhapšen na Aerodromu „Nikola Tesla“ zbog sumnje da je povezan sa ovim slučajem, trebalo bi da svedoči na narednog pretresu. Rokvić je inače sin biznismena Danijela Rokvića i pastorak pevačice Didi Janković.

Žrtva Kristina Kaplanović, Foto: privatna arhiva

Na današnjem ročištu nije se pojavio svedok Bosiljka M., zbog zdravstvenog stanja, a svoj iskaz izneo je, po drugi put, i očevidac Darko Stankov, inače jedan od radnika „NIS“ pumpe koji je radio sa ubijenom Kristinom u kritičnom trenutku. On je ponovo pozvan na saslušanje, jer se njegov raniji iskaz o povredama koje je zadobio tokom pljake, nije slagao sa nalazima i mišljenjima veštaka koji je posle njega saslušan. Prema navodima optužnice, Srebrić je prislonio pištolj Stankovu na rame u trenutku kada je opalio i pogodio Kristinu.

„Kada sam čuo napadačeve reči, okrenuo sam se udesno. Tada me je on gurnuo levom rukom u desno rame, a pištolj mu je sve vreme bio u desnoj ruci, i to u visini mog ramena. Kada me je gurnuo, čuo sam pucanj i krenuo da padam napred“, rekao je Stankov.

Poleminiku na današnjem suđenju izazvala je i rasprava oko povreda koje je Stankov zadobio prilikom pljačke, s obzirom da je prema veštačenju, u ovakvim okolnostima povredu trebalo da zadobije sa suprotne strane, od one za koju je rekao.

Podsetimo, Miloš Srebrić tereti se da je 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. U komeškanju sa radnicima pumpe, među kojima je bila i studentkinja Kristina Kaplanović, njegov pištolj je opalio i pogodio žrtvu. On je zbog sumnje da je počinio ovaj zločin uhapšen avgusta 2017. godine i preti mu do 40 godina robije.

Kućna prijateljica svedoka snimala suđenje

Inače, današnji pretres obeležio je i incident kada je sestra optuženog Srebrića ustala i rekla sudiji da žena iz publike snima davanje iskaza svedoka. Pomenuta žena je priznala da je snimala, ali da nije znala da je to zabranjeno. Ona je nakon toga obrisala snimak, a kako je rekla, ona je kućna prijateljica porodice Stanković.