Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Živojin Nikolić (72), kojem se u Višem sudu u Beogradu sudilo za teško ubistvo Živka Đakovića 21. februara 2022. godine u kući u Rušnju, preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka u bolnici.

Kako smo saznali Nikolić, koji je bio u kućnom pritvoru, imao je moždani udar pre desetak dana i prebačen je u bolnicu „Sveti Sava“ u Beogradu. Stanje mu se bilo stabilizovalo, ali se onda naglo pogoršalo i preminuo je, pišu Novosti.

Pročitajte još:

On je inače na sudu priznao Đakovićevo ubistvo, ali je tvrdio da je Đaković doneo u kuću malu sekiricu i njome prvi zamahnuo na Živojina, koji mu je oteo i onda ga njome više puta udario po glavi i telu. Kazao je da mu je tad pao mrak na oči. Ispričao je da mu je Đaković, čiju je kuću kupio na licitaciji 2016. godine, stalno pretio, psovao ga i oštećivao mu brave i katance na kući i kapiji.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Zbog smrti Nikolića krivični postupak će sada biti obustavljen.

Podsetimo, osumnjičeni Živojin N. je nakon rasprave u dnevnoj sobi, kako se sumnja, iskoristio situaciju kada je Živko Đ. gledao u sadržaj kamina u savijenom položaju, pa je uzeo sekiru i oštećenog napao s leđa i zadao mu veliki broj udaraca po glavi i telu od kojih je Živko Đ. preminuo na licu mesta.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon toga okrivljeni je ostavio telo oštećenog zaključano u kući i udaljio se, nastavljajući svakodnevne životne aktivnosti.

BONUS VIDEO: Uviđaj na pumpi u Rušnju posle ubistva Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar