Preminuo starac koji je teško povređen u nesreći u Nišu

Hronika 07. maj. 202110:54 > 10:55
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ljubomir Novaković (80) koji je 11. aprila teško povređen u saobraćajnoj nesreći na Vizantijskom Bulevaru u Nišu, preminuo je od zadobijenih povreda. On je druga žrtva udesa koji se dogodio na pešačkom prelazu na mostu na Gabrovačkoj reci jer je 17. aprila povredama podlegla i Danica Andrić (75) koja je slučajno bila na istom mestu gde i Ljubomir.

Pešake je „golfom 4“ pokosila pedesettrogodišnja Nišlijka protiv koje je podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je nakon nesreće ispričala Ljubomirova ćerka Suzana Stojiljković, kobnog dana je izašao da prošeta što mu je bio običaj.

„Obično bi se vraćao posle dvadesetak minuta, ako bi se duže zadržao uvek bi se javio. Tata je vitalan čovek, vozio je bicikl, nikakvu terapiju za hronična oboljenja nije koristio. Bila sam u svojoj sobi kada sam čula zvono na ulaznim vratima. Otvorila sam i ugledala policajca, pitao me je da li tu stanuje Ljubomir Novaković. Kada sam mu to potvrdila, pozvao me je da pođem sa njim u bolnicu. Rekao mi je da mu se dogodila nesreća na pešačkom prelazu. Pošla sam sa njim, a da mami nisam ni rekla, nisam želela da brine pre nego što saznam u kakvom su stanju“, rekla je tada Suzana koja je danas potvrdila da joj je otac preminuo.

Sa druge strane, Daničina snaha Radmila tada je kazala da nisu ni znali da se nesreća dogodila sve dok Danicu nisu pronašli u Kliničkom centru.

„Moj suprug je otišao do njenog stana, tamo nikog nije bilo. Mnogo se zabrinuo, ja sam se još nadala da je sve u redu, govorila sam mu da ne paniči. Prošla su još dva sata pa je suprug pozvao svekrvinog prijatelja jer živi blizu Kliničkog centra, i zamolio ga da proveri da se sa njom nešto nije desilo. Tek tada smo saznali da je teško povređena“, kazala je tada Daničina snaha.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar