Ilustracija Foto: REUTERS/Laura Hasani/guliver

Dvadesetčetvorogodišnja trudnica umrla je danas na intenzivnoj nezi Univerzitetskog kliničkog centra na Kosovu od posledica kovida 19. Srećom, njena beba je spasena i dobro je.

Koha saznaje da je preminula nakon nekoliko dana boravka u ovoj jedinici Univerzitetsko-kliničko bolničkog centra.

Direktor ginekološke klinike Jakup Ismailji rekao je Kohu da je preminula u ovu kliniku otišla već zaražena koronavirusom i da su bili prinuđeni da je operišu zbog otežanog respiratornog stanja.

Pročitajte još:

„Došla je kod nas sa kovidom i u 34. nedelji morali smo da je operišemo jer je imala problema sa disanjem“, rekao je Ismailji i dodao da je beba dobrog zdravlja.

Ismailji je objasnio da je preminula odmah nakon rođenja prebačena na Sportsku kliniku, a zatim na odeljenje intenzivne nege, gde je i preminula.

Od početka pandemije, nekoliko trudnica i babica obolelih od kovida 19 umrlo je na Kosovu.

U međuvremenu, poslednji slučaj kada je majka umrla od virusa bio je 23. marta ove godine. Četrdesetjednogodišnja majka umrla je u Centralnoj jedinici intenzivne nege Univerzitetsko-kliničkog centra na Kosovu. Zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja izazvanog kovidom, bila je primorana da prerano rodi svoju bebu staru 31 nedelju.

Od početka pandemije, od kovida 19 na Kosovu je umrlo 1.960 osoba.

Samo u poslednja 24 sata zabeleženo je 12 smrtnih slučajeva pozivinih na virus SARS CoV-2.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na Kosovu je 96.212 od 462.166 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom, dok je broj aktivnih 14.120.

Kosovo je do sada primilo samo 24.000 doza vakcina protiv kovid-19 kroz program Covax, dok su do sada vakcinu primili deo zdravstvenog osoblja i neka lica starija od 85 godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar