Božo Prelević i Danijela Štajnfeld
Božo Prelević i Danijela Štajnfeld Foto: Ivan Dinić/Nova S/N1

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, a njen advokat Božo Prelević za Nova.rs kaže da je tužilac poverovao iskazima "jednog broja zanimljivih ljudi".

On navodi da je odluka Tužilaštva o odbacivanju krivične prijave nepravosnažna i da će njegova klijentkinja na nju uložiti prigovor.

Na pitanje našeg portala da li su mu poznati razlozi zbog kojih je Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Lečića, Prelević odgovara:

„Jedan broj zanimljivih ljudi u policiji dao iskaze kojima je tužilac poverovao. Jedan od njih je i poligraf. Tužilac je poverovao jednom broju zanimljivih lica“.

Podsećamo, Danijela Štajnfeld je u martu podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld prvo nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare