Prelević: Merima je Danijelin svedok o Lečićevom ponašanju

Hronika 09. apr. 202113:27 > 13:29
Podeli:
Božo Prelević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokat Danijele Štajnfeld, Božo Prelević, rekao je za Nova.rs da Merima Isaković može da bude svedok u postupku koje tužilaštvo vodi protiv Branislava Lečića zbog optužbi njegove klijentiknje da ju je silovao, te da je reakcija Isaković dokaz da je Štajnfeld uspela da ohrabri žrtve da ne ćute o svojim traumama.

Pročitajte još...

„Osnovna svrha i želja Danijele, odnosno filma koji je snimila, je ispunjena – uspela je da ohrabri žrtve da ne ćute o svojim traumama. Jedna od tih svrha je i Merima Isaković”, navodi Prelević.

Prema njegovim rečima, gest Merime Isaković, pored toga što je važan za žrtve seksualnog uznemiravanja, može biti značajan i za postupak koji vodi tužilac u slučaju Štajnfeld.

“Tužilac će odlučiti da li će saslušati Merimu Isaković, a ako bude to učinio, on je neće saslušavati na okolnosti događaja koji se odigrao Danijeli. On je može saslušati na okolnosti jedne matrice ponašanja određenog čoveka, koji je njenim i iskazom Danijele Štajnfeld osumnjičen”, podvlači Prelević.

Podsetimo, glumica Merima Isaković  izjavila je prethodnog dana da je spremna da svedoči u korist Danijele Štajnfeld, koja je nedavno prijavila za silovanje glumca Branislava Lečića.

Isaković, koja u ispovesti „Nedeljniku“ tvrdi da je Branislav Lečić pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prijavila za silovanje, koje se prema njenim rečima dogodilo 2012. godine.

Ona je istakla da ne dovodi u pitanje svoje svedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

„Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom, jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima“, kazala je glumica za Blic.

Podsetimo, Branislava Lečića nedavno je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar