Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Zoran R. (54) zbog sumnje da je ubio Miloša T. (32) u čijoj kući je živeo u Rakovici. Zoran je do detalja opisao odnos koji je imao sa Milošem, rekavši da su se upoznali pre tri godine u jednom kafiću.

„Zoran je osuđen na 7 godina zatvora pred Specijalnim sudom zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca i pošto je bio u bekstvu, skrivao se u kući kod ubijenog Miloša poslednje 3 godine. Rekao je u odbrani da ga je Miloš konstatno vređao, ponižavao, te da mu je te večeri prekipelo“, ispričao je izvor iz tužilaštva.

Potom je, kaže odlučio da ga ubije Miloševim revolverom koji je stajao u toj Miloševoj kući u Rakovici.

Kako saznajemo, Miloš nije živeo u toj kući, već sa porodicom u Mirijevu.

O kriptovalutama, koje su se juče pominjale kao motiv ubistva, Zoran nije znao ništa jer je mašine i uređaje za rudarenje Miloš doneo u kuću dva ili tri dana pre ubistva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, imajući u vidu da je povratnik, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Zoranu R. se na teret stavlja krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Bonus video: Uviđaj posle ubistva na pumpi u Leskovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram