Jasmina Vasovic
Jasmina Vasović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

“Da biste pričali o nezavisnosti i kredibilitetu, morate biti nezavisni i imati kredibilitet”, rekla je pred komisijom Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, kao jedina kandidatkinja za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda, pre šest meseci. U međuvremenu, na dnevnom redu, u fokusu sudske vlasti brojne su teme, a među njima se izdvaja - promena Ustava.

Kako u intervjuu za Instinomer kaže Vasović, ne smeta joj da je bilo ko javno spominje, a povodom komentarisanja presuda, objašnjava da je jedno – nezakonita odluka, a sasvim drugo nezakonit rad sudije. Biti sudija za nju isto znači i danas, kao i pre 20 godina. Ono što se menja, kako kaže, jesu samo društvene okolnosti.

“Vrhovni kasacioni sud je još 2018. godine, nakon Opšte sednice koja je trajala dva dana, dao svoje mišljenje o tadašnjem predlogu amandmana na Ustav Republike Srbije. Sada čekamo da nam radna grupa, u koju su uključena i strukovna udruženja, dostavi konačan tekst, da bismo se mogli ponovo izjasniti, naravno opet nakon održavanja Opšte sednice”, kaže predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović, o procesu izmena Ustava koji je u toku.

Na pitanje da li joj smeta što je mediji povezuju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, što je on spominje i koliko to utiče na njen rad, Vasović kaže da je posao sudije javan posao.

„Ne smeta mi ništa što mediji objavljuju, iako su to uglavnom potpune neistine, ali sam na to već navikla još od Prvog opštinskog suda, kao što mi ne smeta ni da me bilo ko pominje. Ne razumem čak ni kako bi to sve uopšte moglo da utiče na moj rad“, kazala je ona.

Ceo interjvu možete pročitati na sajtu Istinomera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar