Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. C. (21), S. C. (22), V. J. (24) i M. C. (21), zbog sumnje da su u sredu, na proslavi rođendana u okolini grada, silovali devojku (18), koja je nedavno doputovala iz Amerike.

POGLEDAJTE JOŠ:

Posle saslušanja, Više javno tužilaštvo je zatražilo od suda da svoj četvorici odredi pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke, ali i zbog visine kazne koja je zaprećena za ovo krivično delo.

Kako Novosti nezvanično saznaju, nezvanično saznajemo da su se branili ćutanjem. Takođe nezvanično, oni su u policiji negirali krivicu.

Portparol Višeg javnog tužilaštva Borisav Radonjić potvrdio je da su četvorica mladića uhapšeni zbog sumnje da su obljubili devojku.

Do navodnog silovanja došlo je na rođendanskoj žurci u naselju Vlase, kom su prisustvovale još dve devojke i četiri muškarca.

„Policiju je te noći, oko 1.45, pozvala majka koja je kazala da joj se ćerka požalila da je imala neželjene odnose na rođendanu, pa su momci, koji su bili na slavlju i koje je ona označila kao počinioce, privedeni“.

Zasada osim izjave devojke, nema drugih dokaza da se silovanje zaista dogodilo, pa policija pokušava da rasvetli šta se stvarno dogodilo na žurci.

„Sumnja se da su oni, svaki pojedinačno, imali seksualne odnose sa devojkom. Oni su, navodno, iskoristili to što je devojka popila veću količinu alkohola i nije mogla da se kontroliše, niti da se brani. Praktično, nije znala za sebe“, kaže izvor blizak istrazi za Novosti.

„Devojka je, po dolasku kući sa proslave, majci ispričala šta joj se dogodilo i imenovala je četvoricu momaka. Majka je odmah otišla u policiju i prijavila ih“.

BONUS VIDEO Hapšenje na Zvezdari

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar