Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksandar Šarac (36) koji je upucan u glavu juče u garaži tržnog centra Ušće na Novom Beogradu, prema rečima lekara iz Urgentnog centra, je u veoma teškom stanju.

Aleksandru se, kako navode, oba metka i dalje nalaze u glavi i on se, prema rečima lekara, bori za život, aparatima mu održavaju vitalne funkcije.

Ekipa Nova.rs je juče prva stigla na mesto zločina u trenutku kada je u toku bila policijska jurnjava i kada su na nosilima iznosili ranjenog Šarca. Policija je u tom trenutku upala u zgradu i opkolila je, a građanima u tom trenutku nije bilo moguće da napuste tržni centar.

Nakon što su pripadnici MUP-a „pročešljali“ Ušće, tržni centar je nastavio normalno sa radom. Svi izlazi iz Beograda su bili zatvoreni, a na snagu je stupila policijska akcija Vihor u kojoj potraga za ubicom i dalje traje.

Šarac se, podsetimo, kretao ka svom automobilu kada je u njega, za sada nepoznati napadač, ispalio dva hica u glavu.

Atentator je, prema nezvaničnim navodima, na sebi imao crvenu jaknu, kačket i hiruršku masku. Pištolj je bacio kada je bežao iz garaže. Podsetimo, Aleksandar Šarac već je bio na meti profesionalnog ubice kada je 5. januara 2019. došlo do pucnjave na Banovom brdu kada je greškom ubijen Nebojša Marković, njegov zet. Tog dana Aleksandar je trebalo da krene na trening kao što to obično čini u to vreme, međutim ubica ga je zamenio sa zetom Nebojšom.

Kasnije se saznalo da je Aleksandru za petama bio profesionalni ubica Čaba Der, odgovoran za više ubistava širom sveta. Der se nalazi u zatvoru u Mađarskoj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare