Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

Dvadesetjednogodišnja T.M. iz Prokuplja, koja već nekoliko godina unazad živi i studira stomatologiju u Kosovnoj Mitrovici, za Nova.rs govori iz centra ovog grada u srpskoj pokrajini, navodeći da se od ranog jutra čuju sirene i da je uplašena za svoju bezbednost.

„Sve je zaključano, ne rade prodavnice, ne rade trafike, nemam gde da kupim cigarete. Jutros oko pola devet, sirene su krenule da se čuju. To me je probudilo. Onda sam čula policijske sirene i sirene hitne pomoći. Krenuli su u nekom trenutku da bacaju suzavce na ulici“, rekla je ona za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Kaže da se oseća uplašeno i da ne izlazi iz svog stana.

„Sirene se neprestano čuju. Čujem lupanje i dranje sa ulice. Ja ne izlazim nigde. Plašim se. Kritično je. Trebalo je da imam ispit pre pola sata, a napolju je vanredno stanje“, rekla je ona u telefonskom razgovoru za naš portal.

„Kada je ROSU došla iz južnog dela, Srbi su krenuli da kamenuju vozila. Pratim šta se dešava na portalima, ali većina srpskih medija mi stvara još veću uznemirenost. Napolju ima oko 500 ljudi“, kaže T.M. za Nova.rs.

Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

Podsetimo, specijalne jedinice kosovske policije upale su jutros u opštine na severu KiM u sklopu, kako su saopštili, akcije protiv šverca. Odmah po njihovom dolasku, Kosovskom Mitrovicom su odjeknule sirene za uzbunu, a građani su izašli na ulice. U akciji je, kako su preneli lokalni mediji, teško ranjen jedan Srbin, koji je upucan; Iz Kancelarije za Kosovo rekli su da ima „na desetine povređenih“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare