Foto:Screenshot/Instagram/192_rs/Facebook/Slavko Djordjevic

Posle serije obračuna na obrenovačkim ulicama uhapšen je Slavko Đ. (30) koga policija sumnjiči za pokušaj ubistva. Kao što je Nova.rs već pisala, on je bio član nekadašnje navijačke grupe Partizana, "Head hunters" čije sedište je bilo u Obrenovcu, ali je nastavio sa aktivnim navijanjen i kada je grupa rasformirana.

Posle serije uličnih sukoba u Obrenovcu u nedelju i ponedeljak kada je pucano na dva mladića, jedna osoba je prebijena, nekoliko automobila je oštećeno a jedan zapaljen, a sve je rezultat, kako tvrde obavešteni izvori, sukoba dve navijačko-kriminalne grupe. Policija je i u nedelju uveče i u ponedeljak, posle pucnjava kod Doma kulture i dan kasnije u Ulici kralja MIlana raspisala akciju „Vihor“ i blokirala veće saobraćajnice u Obrenovcu. Na kraju je uhapšen Slavko Đ. (30), koga policija tereti da je pokušao da ubije mladića u Ulici kralja Milana. Trojica njegovih navodnih saučesnika su u bekstvu i za njima policija traga.

Pročitajte još:

Slavko Đ. ima navijački „pedigre“ i navijački dosije u policiji. On je već hapšen zbog krivičnih dela koje u biografiji ima svaki navijač, nasilničko ponašanje ali je dovođen i u vezu sa drugim krivičnim delima. Po operativnim saznanjima policije, on se dovodi i u vezu sa trgovinom narkoticima i upravo je to razlog sukoba dve kriminalne grupe u Obrenovcu koji je eskalirao poslednjih dana.

Foto:Facebook/Slavko Djordjevic

Svoju navijačku karijeru Slavko Đ. počeo je u navijačkoj grupi „Head hunters“. U pitanju je ekipa navijača Partizana iz Obrenovca, koja je stekla reputaciju kao izuzetno nasilna i opasna i bila je na lošem glasu. Njihova teritorija je bio, pre svega Obrenovac. Policija nije mogla da izađe na kraj sa njima, ali jesu navijači Crvene zvezde.

Foto:Facebook/Slavko Djordjevic

Naime, prilikom odlaska na jednu utakmicu, „Delije“ su na Umci postavili zasedu „Head huntersima“. Izbila je velika tuča u kojoj je bilo više povređenih, a sve se završilo otimačinom zastave grupe „Head hunters“. Po navijačkkom kodeksu, ta grupacija je rasformirana, jer je gubitak zastave značio sramotu.

Ipak, Slavko je nastavio da aktivno navija, a navodno se priključio navijačkoj grupi „Principi“ na čijem čelu su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković kojima se sudi u Specijalnom sudu zbog 7 teških ubistava i drugih krivčnih dela. Slavko Đ., koliko je poznato, nije hapšren tom prilikom.

Uhapšeni navijač bio je aktivan na društvenim mrežama na kojima se lako moglo videti i zaključiti čime se zanima. Osim fotografija navijačkih grafita, česte su i slike iz serije o Pablu Eskobaru, svojevremeno najvećem dileru kokaina u Kolumbiji, kao i slike sa rečju „omerta“. Ta italijanska reč označava zakon ćutanja po kome je poznata mafija.

****

BONUS VIDEO: Dovođenje pripadnika klana Veljka Belivuka u Specijalni sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar