MB Namenska, Lučani Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

U pogonu Raketnih goriva preduzeća "Milan Blagojević - Namenska", došlo je akcidenta u kome je povređen muškarac, saznaje portal Nova.rs.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, nesreća se dogodila u prepodnevnim satima, kada je, kako pretpostavljamo, izbio manji požar. Povrede je zadobilo lice muškog pola, a opekotine su na površini 2 % kože“, kaže za naš portal sagovornik iz lučanskog Doma zdravlja.

On napominje da je povređeno lice hospitalizovano u Opštoj bolnici Čačak gde će ostati naredna 24 sata. Portparolka fabrike MB „Namesnka “ Milka Božić kaže za naš portal da je došlo do tehnološkog požara u pogonu Raketnih goriva.

„Jedan kolega je zadobio lakše povrede, opekotine lica, ali je svestan i orjentisan, trenutno se nalazi u čačanskoj bolnici. Najvažnije je da nije životno ugrožen, a radi se o R.M. starom 43 godine“, navela je ona. Božić je dodala da nadležni organi utvrđuju uzrok ovog akcidenta, napomenuvši da su, kako tvrdi, ispoštovane sve mere bezbednosti zaštite na radu.

Podsetimo, ovo nije prva nesreća u pomenutoj fabrici. Naime, u eksploziji u pogonu Raketnih goriva koja se dogodila 14. jula 2017. godine su preminuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55). Zbog toga je Milovan Milivojević, Milomirov otac podneo tužbu protiv direktora fabrike Radoša Milovanovića, jer je odgovoran za tragediju. Milovanović je pustio u upotrebu nezakonito izgrađen objekat, koji je imao neispravan stabilni sistem za gašenje požara, neispravnu instalaciju za dojavu požara, i neispravnu instalaciju osvetljenja, kao i za izmenu mesta nesreće.

Taj sudski postupak je i dalje u toku. Pored direktora, optuženi su i Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu

Jedan od najvažnijih dokumenata koji potvrđuje da su načinjeni mnogobrojni propusti jeste i izveštaj Ministarstva odbrane pod oznakom „strogo poverljivo“ u kome piše da u vreme nesreće u „MB Namenska“ čak 11 „mera, radnji i postupaka“ nije realizovano u skladu sa propisima.

BONUS VIDEO: Suđenje za smrt mladića, radnika „Namenske“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar