Hitna pomoc
Hitna pomoć Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

U Tehničkom-remontnom zavodu ‘’Medna’’ kod Kragujevca, lakše je povređen jedan radnik prilikom uništavanja pirotehničkih stredstava, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ovo nije prvi put da se u tom Zavodu dešavaju nesreće, a nastravičnija se dogodila u februaru 2017. kada su u eksplozij poginule četiri osobe.

Ministarstarstvo odbrane izdalo je saopštenje da je u petak 16. jula u Tehničlko-remontnom zavodu (TRZ) lakše povređen jedan radnik. Ovo saopštenje objavljeno je na sajtu Ministarstva dva dana posle događaja, a za javnost su izdali samo kratku informaciju.


„U Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu, u petak oko 14 časova, tokom realizacije redovnih poslova na uništavanja pirotehničke smese u tehnološkom procesu delaboracije ubojnih sredstava, radnik ove ustanove J.S zadobio je lakšu povredu.

Odmah nakon zadobijanja lakše povrede radniku je ukazana medicinska pomoć, nakon čega je upućen na kućno lečenje’’ stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tragedija u Zavodu 2017. odnela četiri života

U Kragujevcu se još uvek pamti stravična tragedija koja se u TRZ dogodila 28.februara 2017. godine. Tog dana u popodnevnim satima u Zavodu je došlo do jake eksplozije od koje se zatresao gotovo ceo grad. Dve jake detonacije raznele su deo Zavoda, a posle eksplozija izbio je veliki požar. Tom prilikom od dejstva udarnog talasa, parčadi i delova konstrukcije poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili zaposleni u TRZ Željko Nikolić i Dejan Kovačević, dok je više od desetoro povređenih.

Godinu i po dana kasnije, 11. oktobra 2018. godine, Više javno tužilaštvo u Kragujevcu podnelo je Višem sudu u tom gradu optužni predlog protiv dvojice profesionalnih vojnih lica na rukovodećim mestima i četvorice službenika zbog ovog tragičnog događaja.

Četvoro službenih lica iz Kragujevca okrivljeni su za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, a na teret im se stavljalo da je svako u okviru svoje nadležnosti učinio propust jer nisu dali uputstva i sproveli mere iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u objektima, na radnim mestima i radnoj okolini za čuvanje života i zdravlja ljudi i obezbeđenje objekata.
Ipak, kako je naš portal već pisao, zasad nije poznato da li je pomenuto suđenje dobilo epilog.

BONUS VIDEO: Beograd – suzavac i šok bombe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar