Potvrđena optužnica za ubistvo Mirkovića u Belvilu

Hronika 19. jul. 202113:49
Podeli:
Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv petorice okrivljenih za ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Rešenje o potvrđivanju optužnice Višeg javnog tužilaštva doneto je 5. jula, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Pročitajte još:

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo za ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Svi optuženi se terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu na podmukao način.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Optuženi su Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac, tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, a i dalje se nalaze u pritvoru. Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja u novembru svi su se branili ćutanjem, osim Kovačevića koji je izneo odbranu, a on je inače očuh neposrednog izvršioca. Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

„Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih“, ističe tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar