Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora povređene u saobraćajnoj nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj.

Lončar je istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je jedno dete noćas operisano i sada se oseća sasvim dobro, dok je vozaču autobusa amputirana noga. Sa druge strane, pojedini mediji izveštavaju da vozaču nije amputirana noga, već da je reč o jednom roditelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar zdravlja je posetio bolnicu „Stojan Kirković“ sa bugarskim kolegom Asenonm Medžijevim, kojem je, kao i svim zdravstvenim radnicima zahvalio na zbrinjavanju povrđenih iz autobusa.

„Svi su živi, što je njavažnije. Obišlimo smo sve koji su u bolnici, decu i odrasle, razgovarai sa njima. U toku noći su urađene i operacije, operisano je jedno dete i ono je jutros sasvm dobro. Operisan je i vozač autobusa, urađena je apmutacija noge“, rekao je Lončar.

Dodao je i da je jedno dete ima povrede glave, i biće prebačeno u bolnicu u Sofiji, jer je neophodno praćenje njegovog stanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Preneo je i da će za decu koja se nalaze u bolnici, kada daju izjave, biti organizovan transport za Srbiju, kako njihove porodice ne bi morale da dolaze po njih i kako bi se izbegli eventualni dodatni problemi.

Nakon toga, Lončar je obišao i lakše povređene koji su zbrinuti u jednom hotelu.

Nesreća se dogodila kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija.

BONUS VIDEO: Teška nesreća na Mirijevu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar