Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Potraga za 27-ogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem nestalim u Beogradu i dalje traje, a zasad nema informacija o tome šta se desilo u noći između 30. i 31. decembra, kada je poslednji put viđen. Portal Nova.rs izdvaja šta sve znamo o slučaju koji je uzburkao srpsku i hrvatsku javnost.

Gotovo svakog dana pojavljuju se nove informacije o Mateju, ali konkretnih pomaka ipak nema. Ključni tragovi za koje se pretpostavljalo da će doneti nove informacije bile su nadzorne kamere lokala, a koje su kobne večeri usnimile Splićanina, međutim, one nisu dale nikakve rezultate.

Pročitajte još:

Štaviše, samo su otvorile brojna nova pitanja. Najpre je ustanovljeno da Matej nije na svim snimcima sa kamera, a pogotovo ne na onom na kome se vidi kako nešto pluta po vodi, odnosno reci Savi. Nije poznato kada je taj snimak nastao, budući da na njemu nema datuma i vremena kao što je to obično slučaj sa nadzornom kamerom, a Perišev otac demantovao je da je to njegov sin.

Takođe, na jednom od snimaka može se videti mladić u majici kratkih rukava kako trči, zatim pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, a onda nastavlja da trči sve do restorana Savanova. Potom mladić silazi stepenicama do „pontona“ ispred tog restorana i tu se snimak prekida. Trenutak u kom Matej ulazi u vodu nije zabeležen, niti je poznato šta se dalje dešavalo.

Šta je potvrđeno

Matej je u Beograd, sa prijateljima, stigao 30. decembra. Smestili su se u posle podnevnim satima, nakon čega su otišli u restoran „Ambar“ u Beton hali na večeru. Nakon toga, krenuli su dalje, u izlazak.

Foto: MUP Hrvatske

Ono što je izvesno jeste da je Matej kobne večeri bio u klubu „Gotik“ sa prijateljima. Oko tri sata posle ponoći napustio je klub iz nepoznatih razloga. Nakon toga je usnimljen dok pokušava da zaustavi taksi, ali i dok trči ulicama nedaleko od kluba. Sa Matejem su kobne večeri bili njegovi prijatelji, zvanično, pod imenom i prezimenom, oni su od dana nestanka nisu oglašavali.

Njegovi prijatelji su poligrafski testiran i pušteni da se vrate u Hrvatsku.

Matejeva porodica se od njegovog nestanka nalazi u Beogradu i traže ga. Matejev otac Nenad Periš kaže za Nova.rs da nema pomaka.

„Nemam novih značajnih informacija“, kaže Periš za naš portal.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, u potragu za Perišem se, u međuvremenu, uključio i Interpol. Proteklih dana Sava je nebrojano puta pretraživala, kako bi se utvrdilo da li mladić eventualno kobne večeri upao u redu.

Foto:Dragan Mujan Nova.rs

Ipak, zasad potraga nije dala rezultate.

BONUS video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare