Ilustracija Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Posle pucnjave u Novom Pazaru u kojoj je ranjen Nihad B. (37) protiv dvojice inspektora pokrenut je disciplinski postupak i oni su udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka.

Postupak je vezan za pucnjavu koja se dogodila u Ulici Avnoja u kojoj je ranjen Nihad B. (37) dok je sedeo u kafiću.

MUP je danas saopštio da je pokrenut postupak protiv E. G. (32) i E. H. (33) iz Novog Pazara zbog teže povrede službene dužnosti i oni su udaljeni sa posla do okončanja postupka.

„Policijski službenici su juče sedeli u jednom kafiću u Novom Pazaru sa N. B. (37) na koga je, neposredno nakon toga, kako se sumnja, pucao N. A. (38). N. B, koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, sumnjiči se da je iz pištolja koji je nelegalno imao ispalio više hitaca ka N. A. koji je potom pobegao i za kojim policija intenzivno traga“, stoji u saopštenju MUP-a.

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije saopštilo da li su ova dva inspektora suspendovana zbog toga što su u vreme radnog vremena sedeli u kafiću, ili zbog toga što su se, prema našim informacijama, tokom uviđaja, posvađali sa dežurnim tužiocem novošazarskog Višeg tužilaštva.

Naime, prema informacijama našeg portala, ova dva inspektora su među prvima stigli na lice mesta, nakon jučerašnje pucnjave u centru grada, obezbedili lice mesta i pružili prvu pomoć povređenima. Zatim su obavestili patrolu policije o mestu na kojem je došlo do pucnjave i sačekali Hitnu pomoć, ekipu za uviđaje i dežurnog tužioca.

Nakon što je stigao dežurni tužilac, pokušao je iste da udalji sa lica mesta.

Nezadovoljni ovakvim postupanjem tužioca, pomenuti inspektori su se udaljili sa lica mesta.

Ova dva inspektora imala su, prema našim nezvaničnim saznanjima, veoma zapažene rezultate na otkrivanju, lociranju i pronalaženju velike količine narkotika na teritoriji grada Novog Pazara i cele Srbije. U poslednjih pet godina sklonili su sa ulica Novog Pazara preko 200 kilograma raznih opojnih droga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar