Sloboda Čačak eksplozija Foto:Nenad Nešović

Nakon eksplozije koja se dogodila u A.D. "Sloboda" u Čačku u noći između četvrtka i petka, žitelji tog grada su i dalje u šoku zbog pretrpljenog stresa i strahuju da bi se to moglo ponoviti. Iz istrage još nema podataka o ovoj nezgodi, ali zato teorije zavere se šire gradom.

U čačanskim kuloarima „kolaju“ razne priče, počev od toga da je u pitanju diverzija do navodnog izvlačenja robe tokom noći.

Na društvenim mrežama pojavile su se, takođe, priče, da je iz „Slobode“ upravo to veče, kada se dogodio incident, vršen prevoz robe iz tog preduzeća.

Naime, na Fejsbuk stranici Dnevna doza prosečnog Čačanina objavljeno je sledeće:

„Tražim pomoć prijatelja – pošto policija ima kamere na bezmalo svakih 500 metara proverite čiji su kamioni i šta prevozili iz fabrike ‘Sloboda’ oko dva sata nakon ponoći u noći eksplozije ka Beogradu kroz Gornji Milanovac pa preko Rudnika sa prelepljenim saobraćajnim tablicama“, navodi se na ovoj društvenoj mreži.

Nakon toga pojavili su se brojni komentari, a jedan od najzanimljivijih je dr Ljubiše Jovaševića, bivšeg gradonačelnika Kraljeva.

On je napisao da ciljane havarije podrazumevaju evakuaciju skupih materijala koji lako nađu kupca.

čačak eksplozija Sloboda
Foto: Printscreen RINA/Tanjug/Video

„Na osnovu postavljenog pitanja ovo je jedini moguć odgovor, ali postoji još jedan – možda zna Đilas, mora da je on sve organizovao pa sad prodaje“, objavio je u komentaru Jovašević.

Jedna od ocena u komentarima ove objave je da „vlast proizvodi afere da bi se spasila desetina svojih“, ali i da je „Neša pogodio neku robu“.

Sloboda Čačak eksplozija Foto:Nenad Nešović

Zanimljiv je i stav Mileve Novićević koja je napisala da „sve što je trebalo da razotkrije neka zlodela i nekom polomi krila je spaljivano, tu se ne gleda ni ljudski život“.

Bilo kako bilo, ovo su samo gradske priče, a konačan sud i činjenice o uzrocima akcidenta utvrdiće nadležni organi koji se njome i bave.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare