Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon što je obdukcija potvrdila da je beba ugušena, dvadesetogodišnja majka priznala je čedomorstvo. Porodilja je na saslušanju rekla da je novogođenče ugušila stavivši ga u kesu, a potom ga je odnela u kontejner. Policiji je takođe rekla da je u to vreme bila sama u kući i da joj niko nije pomogao u svemu što je počinila.

Pre saslušanja, odbukcijom je utvrđeno da je beba rođena živa i da je smrt nastupila gušenjem, posle čega je majka osumnjičena za teško ubistvo. Određena joj je mera zadržavanja još dok je bila na lečenju, a posle izlaska iz bolnice i saslušanja u Prijepolju sprovedena je u Užice gde će sudija Višeg suda odlučiti da li će joj biti određen pritvor.

Dvaadesetogodišnja Prijepoljka, osumnjičena za teško ubistvo, u sredu pre podne u pratnji svoje majke javila se lekarima u Prijepolju žaleći se na ginekološke probleme. Doktori su odmah ustanovili da se radi o porodilji, najverovatnije u kućnim uslovima, što je ona prvobitno negirala a kasnije je rekla da je dete ostavila u komšiluku.

Slučaj je prijavlen prijepoljskoj policiji koja je krenula u potragu za bebom. Nađena je kontejneru, u blizini kuće porodilje, u naselju Hašimbegovića polje. Beba je hitno prevežena u bolnicu gde su lekari konstatovali smrt.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare