Foto:N1

Građani i porodice nastradalog deteta i jedne žene u dve odvojene saobraćajne nesreće, koje su se desile na teritoriji Loznice, protestovali su ispred Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, nezadovoljni jer smatraju da Tužilaštvo opstruiše istrage u vezi sa tim slučajevima.

Protestuju građani Loznice i okoline ispred Tužilaštva. Pitaju da li tužioci u tom gradu krivično gone okrivljene ili ih svojim nečinjenjem puštaju da se izvuku sa zlodelom.

Pročitajte još:

Dimitrije Glišić imao je 12 godina kada ga je aprila 2017. godine, dok je vozio bicikl, u selu Voćnjak, udario auto. Iako je 18-godišnji vozač imao probnu dozvolu i prekoračio brzinu, iako je policija protiv njega podnela krivičnu prijavu, tužilaštvo je posle istrage, duge dve godine, odbacilo.

„Nema osnove za podizanje krivične prijave protiv vozača koji je ubio dete? Prošao je pored znaka „deca na putu“, prošao pored zone škole i ubio dete, trag kočenja je 29 metara, 29 metara ga je vozio na haubi i bacio u reku“, kaže otac nastradalog dečaka Vladimir Glišić.

Nema krivične prijave, nema ni suđenja, a za roditelje dečaka ni pravde.

„Suđenje se nikada nije desilo, nismo imali kome da se obratimo, niko nas nije čuo, nemamo nikoga“, dodaje otac.

Foto:N1

I ponovo u selu Voćnjak i ponovo saobraćajna nesreća. Ove godine, 28. januara, poginula je 62-godišnja Ivanka Mićić. Vozač je pobegao posle nesreće. Policija je prikupljala dokaze, tužilaštvo ih je, prema rečima okupljenih, ignorisalo.

Osumnjičeni, za kog se u gradu spekulisalo da potiče iz imućne porodice, bliske vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, slobodno je šetao. Ćerka poginule, inače policajka, takođe je protestovala.

„Oni su svojim nečinjenjem u mom slučaju, NN izvršiocu pomogli i da prikrije dokaze i da utiče na svedoke i sve ostalo“, rekla je ćerka stradale žene Mirjana Mićić.

Red onih koji gube poverenje u Tužilaštvo u Loznici postajao je sve duži, te deluje da su se naprasno tužioci probudili iz zimskog sna.

Tužilaštvo „se budi“ pred protest, Vučić obaveštava o hapšenju

Veče uoči održavanja protesta u Loznici, Tužilaštvo je izdalo policiji nalog za hapšenje osumnjičenog za izazivanje i bekstvo sa mesta nesreće, Đ. D. (36). Ćerka poginule Ivanke Mićić za hapšenje osumnjičenog nije saznala ni od Tužilaštva ni od policije, već od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je o tome obavestio kada je pozvao telefonom.

Ćerka poginule žene kaže da je, zbog straha da se slučaj ne zataška, predsedniku pisala još 15. februara.

„Ja sam doživela da mi se obratio lično kao čovek, ne kao predsednik“, navodi ona.

Predsedniku Vučiću, i to više puta, za ove četiri godine pisao je i otac poginulog dečaka. U međuvremenu, Tužilaštvo je dokaze ignorisalo, a predsednik ga nikada nije pozvao.

„Da li svaki roditelj za svoje ubijeno dete mora Vama da se obrati, to je moje pitanje za predsednika“, pita se Vladimir Glišić.

Svi zajedno, i oni koje je predsednik zvao i koje nije, vape za pravdom. I čekaju. Ne poziv, već tužioca koji krivično goni okrivljene.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar