Foto: Tanja Milovančević/Nova.rs

Suđenje raščinjenom svešteniku Zoranu M. (60) iz Kaluđerice, koji se tereti da je zloupotrebom položaja obljubio devojku iz svoje parohije i koja je sa njim i zatrudnela, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, a kako nezvanično saznajemo, optuženi je negirao krivicu za ovo delo. On je posle suđenja za Nova.rs izjavio da mu je sve namešteno, pravdajući se da ga je oštećena devojka proganjala, ali i izmislila trudnoću.

Zoran M. izjavio je da nije tačno da je bio u emotivnoj vezi sa oštećenom devojkom, koja je u trenutku obljube imala 15 godina, te da je ona sve slagala.

Pročitajte još:

„Nije tačno da sam bio u emotivnoj vezi sa njom. Ona je sve slagala, slagala je da je bila trudna, da je abortirala. Ona je znala da ja neću ništa sa njom. Sve mi je namestila. Sve je izmislila, proganjala me je i namerno dolazila na večernje liturgije. Ja sam znala da ona hoće da me namesti, pa sam bio obazriv“, rekao je raščinjeni pop za naš portal.

On je istakao i da oštećenu devojku niko nije želeo da primi na liturguje, ali se on sažalio. Ipak, Zoran M. je, između ostalog, tvrdio i da ona nije jedina koja je htela da ga namesti. Istakao je i da su dosad dva puta pokušali da ga ubiju.

Foto: Tanja Milovančević/Nova.rs

Podsetimo, bludni sveštenik se tereti da je krajem novembra 2017. godine prvi put pokušao da iskoristi emotivnu ranjivost devojčice, koja je tada imala 15 godina, a koju je otkrio tokom njene ispovedi u crkvi u kojoj je on bio svešteno lice i njen „duhovnik“. Nakon ispovedi sveštenik je na sve načine pokušavao da zasnuje emotivnu i seksualnu vezu za maloletnicom.

Međutim, kako su mediji prenosili, Zoran M. u svojoj nameri nije uspeo, pa je i tokom cele naredne, 2018. godine, iskorišćavao devočicinu emotivnu ranjivost i manipulisao njom. Sredinom prošle godine, tokom vršenja službe i obilaska parohije, sveštenik je došao do kuće u kojoj devojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloletnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloletnicom koju je tada deflorisao.

Foto: Tanja Milovančević/Nova.rs

Nakon toga, Zoran M. je navodno sa devojčicom ušao u emotivnu i seksualnu vezu, nakon čega je maloletnica ostala trudna.

Nakon što je devojčica prekinula trudnoću, on ju je navodno proganjao porukama i pozivima, a kako se tu nije zaustavio, sumnjiči se da je u martu 2020. godine na devojčicu nasrnuo fizički i naneo joj povrede.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare