Ponovo uhapšen navijač koji se tukao na Autokomandi: Prekršio kaznu suda

Hronika 17. jun. 202213:46 > 13:57
Podeli:
Policija Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Navijač Crvene Zvezde Uroš K, osuđen zbog tuče navijača na Autokomandi u maju, danas je ponovo uhapšen i sproveden u pritvor, koji mu je određen nakon što se tužilaštvo žalilo na odluku suda kojom je prvobitno bio pušten da se brani sa slobode, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Naime, on je odlukom sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu prošle sedmice bio pušten da se brani sa slobode i pored toga što je pod uslovnom osudom za nasilničko ponasanje i zabranom prisustvovanja utakmicama, i prekršio je tu zabranu, čime je počinio novo krivično delo, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Beogradu zahtevalo njegovo hapšenje.

Po žalbi Drugog osnovnog javnog tužilaštva odluka sudije je ukinuta i doneto je rešenje kojim je Urošu K. određen pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, a po kom osnovu je danas uhapšen i sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Uroš K. je 3. juna pravosnažno osuđen zbog tuče sa navijačima Partizana na Autokomandi 11. maja, a već u ponedeljak 6. juna prekršio je zabranu prisustvovanja utakmicama, pošto je prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali „Aleksandar Nikolić“.

Pročitajte još:

Osuđen je na osnovu sporazuma sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivičnog dela, pa mu je izrečena uslovna kazna zatvora od godinu i četiri meseca, sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara i meru bezbednosti - zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama u trajanju od dve godine.

On je priznao učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Partizan i FK Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela - kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

BONUS VIDEO: Tuča navijača Partizana u Areni i vređanje Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar