Foto: Nemanja Jovanvić/Nova.rs

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nadležno tužilaštvo je odredilo zadržavanje do 48 sati za U.K. jer je prekršio meru bezbednosti - zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama, koja mu je prošle sedmice izrečena sudskom presudom uz uslovnu kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, s rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa VJT u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Patrtizan i FK Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.

Međutim, U.K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali „Aleksandar Nikolić“, uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama ova dva tima, čime je izvršio krivično delo – kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti iz člana 340a Krivičnog zakonika.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je Viši sud potvrdio krajem prošle sedmice presudom.

Na istu kaznu osuđen je i N.N, dok je treći učesnik pomenute tuče R.K. prema sporazumu o priznanju krivičnog dela osuđen na pet meseci kućnog zatvora, 50.000 dinara i dve godine zabrane prisustva sportskim priredbama. Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupaće u predmetu protiv U.K. povodom krivičnog dela kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti.

Kako nezvanično saznajemo, prisustvo U.K. na košarkaskoj utakmici primetio je postupajuci tužilac, pred kojim je U.K. priznao krivicu i zaključio sporazum na osnovu kojeg je osuđen.

Naime, isti tužilac je kontaktakt tačka u VJT u Beogradu za saradnju sa policijom radi brzog i efikasnog procesuiranja izvršilaca krivičnih dela nasilničko ponašanje na sportskim priredbama i lično prisustvuje svim utakmicama visokog rizika.

BONUS VIDEO: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare