Foto: Printscreen/N1

Suđenje biznismenu Branku Miljkoviću (53), vlasniku "MBA Ratko Mitrović" zbog sumnje da je izvršio napad na komunalne milicajce prilikom vršenja dužnosti, ponovo je odloženo u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Mitrović se tereti da je tog 20. aprila prošle godine na gradilištu u nastavku Bulevara Heroja sa Košara pretio, ali i udario milicajce koji su došli po prijavi građana da neko pali gume na gradilištu.

Kako saznajemo, današnje ročište ponovo je odloženo zbog nedolaska zamenika Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Gorana Svilara, jer je otišao na godišnji odmor.

Pročitajte još:

Advokat Ivan Ninić, koji u pomenutom postupku zastupa napadnute oštećene komunalne milicajce Tamaru Stević i Nemanju Blagojev, potvrdio je za naš portal da je ročište ponovo odloženo.

Inače, i prethodna tri ročišta, ali i sam početak suđenja, odlagani su i to zbog nedolaska optuženog biznismena.

Podsetimo, napad na pripadnike komunalne milicije dogodio se aprila prošle godine na Tošinom bunaru, na gradilištu firme “Ratko Mitrović”, nakon što je patrola komunalne milicije izašla na teren po prijavi građana da neko pali gume. Patrola je na licu mesta zatekla šestoricu radnika, kojima je pisala prekršajne prijave, a ubrzo je na gradilište pristigao i Miljković svojim automobilom.

Vlasnik građevinskih firmi je počeo da vređa policiju, da bi zatim i udario dva komunalna radnika, nakon čega je priveden u policiju.

“Prišao nam je nepoznati muškarac, koji se nije ni predstavio, nego je odmah počeo da nas vređa, da preti svojim drugarskim i rodbinskim vezama i da traži pasoše. Kolega i ja smo sedeli u kolima i rekla sam mu da će pasoši biti vraćeni kada se okonča postupak. On je, kroz otvoren prozor, meni oteo pasoše iz ruku. Izašla sam iz kola i tog trenutka me je pljunuo u lice ničim izazvan”, ispričala je komunalna milicajka ranije za medije, a potom dodala da je došlo i do fizičkog napada na nju i njenog kolegu.

Foto: Printscreen/N1

Inače, ime vlasnika građevinskih firmi “MBA Ratko Mitrović” i “MN gradnja” ni ranijih godina nije izostajalo iz medija i povezivan je sa nekoliko afera. Šira javnost u Srbiji za Miljkovića, čije firme godinama unazada dobijaju unosne državne projekte, prvi put je čula 2011., kada ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo.

Vučić je tada rekao da je Zvonko Veselinović, koga bezbednosne službe označavaju kao vođu kriminalne grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte na KiM, ali i koja navodno stoji iza ubistva Olivera Ivanovića januara 2018. u Prištini, “sitna riba” u odnosu na biznismena Branka Miljkovića.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Miljkovićeva firma se u žiži javnosti zatekla i prilikom izgradnje platoa na Slaviji. Naime, njegova kompanija “MBA Ratko Mitrović” bila je tada glavni izvođač radova, koji su zbog lošeg kvaliteta i brojnih falinki morali da se popravlju, pa je i sam rok za otvaranje platoa bio pomeren.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar