Radoje Zvicer
Foto: Printscreen/Facebook/Антон Геращенко/detective-info.com.ua

Bivši ukrajinski narodni poslanik i pomoćnik načelnika Nacionalne policije Kijeva Jevgen Dejdej (34), koji se dovodio u vezu sa organizacijom atentata na Radoja Zvicera u Kijevu, poginuo je u ratu u Ukrajini, a tu vest je u martu na društvenim mrežama objavila njegova supruga Darija Dejdej.

Protiv njega i dvojice policajaca prošle godine je pokrenut krivični postupak zbog sumnje da su tokom maja obezbedili prevoz kroz Ukrajinu osumnjičenima za pokušaj ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Foto:facebook.com/daryna.liedovskykh

Podsetimo, ukrajinski portal Detective-info je ranije objavio da je Dejdej, na poziv prijatelja iz Poljske, angažovao dva službenika ukrajinske policije Rostislava Černobrivija i Semjona Gordienka, i poslovnog partnera njegove supruge da dovezu u Kijev atentatore na Zvicera i da ih nakon zločina preveze do Odese.

Tokom saslušanja, policijski službanici, kao i bivši ukrajinski poslanik, kazali su tada da nisu znali s kojom misijom su stranci stigli u Ukrajinu. Izjasnili su se da, bez obzira na optužbe, nastavljaju da rade za Nacionalnu policiju.

Podsetimo, Baranin Stefan Đukić stigao je u Ukrajinu sa lažnim pasošem na ime 29-godišnjeg državljanina Severne Makedonije da bi početkom maja izvršio atentat na vođu kavačke kriminalne organizacije. Osim njega, još trojica kriminalaca su ilegalno prešla granicu: Srbi Milan Branković i Petar Jovanović i Crnogorac Emil Tucović.

Nakon tri nedelje, napadači su ušli u trag Zviceru i 26. maja uveče ga presreli dok je džogirao u elitnom delu Kijeva, gde je inače živeo.

Foto: detective-info.com.ua

Napadači su u Zvicera ispalili sedam metaka iz pištolja Fort i Scorpion. Pet metaka pogodilo je Zvicera u grudi.

Dan nakon napada osumnjičeni su uhapšeni u Odesi, a tom prilikom pružali su otpor i pokušali da pobegnu.

Veruje se da je Zviceru život spasila njegova žena Tamara. Kako je ranije objavljeno, Tamara Zvicer je pucala iz pištolja u trenutku kada su napadači, presreli šefa kavačkog klana i pokušali da ga ubiju.

Kijevske nage bezbednosti nisu uspele da pronađu pištolj koji je Zvicer koristila tokom ovog obračuna.

Bonus video: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar