Foto:Nova.rs

Policija intenzivno traga za napadačima koji su brutalno likvidirali porodicu Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju (25), a po svemu sudeći, ispektorima su vezane ruke. Ubice su, po svemu sudeći, bile dobro pripremljene i time znatno otežale policiji posao, jer praktično da nema nijednog traga koji bi mogao da dovede istražne organe do napadača, a inspektori poslednje nade polažu u rezultate DNK veštačenja.

Supružnici Goran i Gordana, kao i njihova ćerka Lidija Đokić, likvidirani su u nedelju 26. septembra, a njihova tela pronađena su u ataru sela Moravac tek šest dana posle zločina, u subotu 2. oktobra. Bila su spaljena do neprepoznatljivosti i prekrivena granjem, daskama i lišćem.

Pročitajte još:

Nešto pre pronalaska tela nađen je i zapaljeni automobil „pasat“ kojim su Đokići kobnog dana krenuli na poslednji put. I pored brojnih teorija o zločinu, za napadačima se i dalje traga.
Kako naš list saznaje iz izvora bliskog istrazi, čekaju se analize DNK tragova, koje bi eventualno mogle da upute policiju na neku stranu.

„Praktično ubice gotovo da nisu ostavile tragove iza sebe. Dosad su isključene sve moguće teorije o napadačima, pa i ta da su ubice napustile Srbiju nakon zločina. Sada se čekaju analize DNK tragova, koje bi možda mogle da daju neki novi trag i pravac u istrazi“, kaže izvor našeg lista.

Kako su ranije najviši državni funcioneri policije saopštili, reč je o dobro pripremljenom zločinu, a o čemu svedoči činjenica da su ubice za napad pripremile čak i benzin, kojim su zapalili tela Đokića.

Mesto i rupa gde je spaljena porodica Đokić, Djokić,
Foto: Nova.rs

Pretpostavlja se da se zločin dogodio u noći između 26. i 27. septembra, u vremenu između ponoći i tri sata ujutru.

Ono što je izvesno jeste da je ubijeni Goran bio poznat u okolini Aleksinca, a gde je porodica živela, po davanju novca na kamatu, kao i da je pre određenog vremena pozajmio 15.000 evra određenoj osobi.

Pročitajte još:

Ipak, nije utvrđeno da li to ima veze sa zločinom.

Đokići su kobnog dana krenuli iz Moravca ka Aleksincu posle ponoći, a signali njihovih mobilnih telefona nestaju oko tri sata. Aparati koje su koristili Lidija i Goran nisu pronađeni.

Pretraživali zatvore

Istraga svirepog ubistva tročlane porodice iz Aleksinca širi se na sve veći broj ljudi, a policija je ubice tražila čak i među osuđenicima.
Razlog što su policijski inspektori ušli i u srpske zatvore je činjenica da su Đokići lišeni života u noći između nedelje i ponedeljka, što ostavlja mogućnost da je u napadu na njih učestvovao i osuđenik koji je u to vreme bio na vikendu.

BONUS video: Zapaljeni „pasat“ porodice Đokić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar