Foto: Nova S

Predsednik pokreta "Oslobođenje" Mlađan Đorđević pozvao je danas sve „jatake“ i simpatizere tog pokreta, kao i sve građane Srbije, da se pridruže protestima i blokadama. On je istakao da su rukovodstvo i članovi Oslobođenja aktivni u svakom vidu građanske neposlušnosti koji ima za cilj rušenje režima Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

„Svako kome je stalo do ove zemlje bi trebalo da se pridruži protestima, da konačno pokažemo zube mafiji, da se odupremo izdajniku i diktatoru, da ustanemo na dahije“, rekao je Đorđević.

On je ukazao i na to da svaki protest kao krajnji zahtev mora da ima Vučićevu ostavku.

„Aleksandar Vučić je vrh kriminalne piramide i izvor sve nestabilnosti u Srbiji. Ne vredi nam da zapušimo jednu rupu i oborimo jedan zakon, kada će sutra da donesu deset novih još
štetnijih. Zato zmija mora da se udara u glavu sa zahtevima“, ističe lider Oslobođenja.

On je iskazao zadovoljstvo što je Rio Tinto kao tema dospeo u sam vrh interesovanja domaće javnosti, podsetivši da je pokret Oslobođenje prošle godine među prvima podržao lokalne aktiviste iz Podrinja u borbi protiv ove korporacije, ali da to nije jedini razlog zašto „Vučić mora da padne“.

„Izdaja i prodaja Kosova i Metohije, trgovina Republikom Srpskom, neviđena pljačka i korupcija, veze sa mafijom i kriminalnim podzemljem što je izašlo na videlo sa Belivukovim klanom i klanicom u Ritopeku. Kod ekologije, nije u pitanju samo Rio Tinto, nego i Linglong, Bor, Smederevo i sva druga mesta gde je Srbija zatrovana zbog njihovog bogaćenja“, nabraja Đorđević.

Predsednik pokreta Oslobođenje je dodao da ovaj pokret neće organizovati zajednički odlazak na proteste, već da svaki simpatizer i svaki građanin dođe na tačku blokade ili protesta koja mu je najbliža.

„Bitno je da cela Srbija ustane. Samo opštenarodna pobuna može da sruši ovu mafiju“, objasnio je on.

„Mi već mesecima pričamo da se na izbore ne može ići pod ovim uslovima, kada imate kriminalce sa šipkama i bagere koji jurišaju na narod. Jedino rešenje je pobuna i građanska neposlušnost, samo to će oterati mafiju sa vlasti“, zaključuje Mlađan Đorđević.

BONUS VIDEO: Dan uoči blokade – gosti Aleksandar Jovanović Ćuta i Predrag Voštinić

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar