Ilustracija Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Policija je, sudeći po obaveštenju koje je dala školama, a koje su roditelji objavljivali u Viber grupama, upozorila uprave osnovnih škola u Jagodini da nepoznato lice kolima marke "audi A6" prilazi deci.

Jedna od devojčica ispričala je roditeljima da joj je na raskrsnici ulica Banjička i 7. Jula, prišlo njoj nepoznato muško lice koje je upravljalo vozilom „audi A6“ i obratio joj se rečima: „Mačkice, mačkice“.

„Nakon toga devojčica je pokušala da se udalji od nepoznatog muškarca i tada joj je on pokazao srednji prst i udaljio se vozilom. Zatim, ubrzo se vratio i vozilom pokušavao da joj prepreči put“, ispričao je jedan od roditelja.

Istog dana, još jednoj devojčici prišao je nepoznati muškarac u istom autu i obratio joj se rečima: „Sine, dođi“.

Foto: Privatna arhiva

„Nakon što je devojčica prišla vozilu, muškarac joj pokazao polni organ. Ubrzo se udaljio sa tog mesta“, kaže ovaj roditelj.

Policija je uhapsila Zorana Ž. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. Brat uhapšenog Zorana ispričao je za Infocentralu da je njegov brat došao u Jagodinu iz inostranstva i da je danima boravio u kafanama.

„Šta se dešavalo i kako je došlo do ovoga, ne znam. Da li je bio tada pod dejstvom alkohola ili nije, ne znam. Jedno dete ga je prepoznalo, drugo je reklo da je drugi čovek, ali sve to je samo ono što do mene stiže iz raznih izvora. Moj brat je priveden i nalazi se u policijskoj upravi“, rekao je Saša Ž.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar