Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da se intenzivno traga za neposrednim izvršiocima ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca 2. septembra u Cankarevoj ulici u Novom Sadu.

„Kao što je u saopštenju MUP-a rečeno, zajedničkim radom rasvetljeno je krivično delo teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića, te se za neposrednim izvršiocima intenzivno traga“, navodi se u saopštenju novosadskog Višeg tužilaštva.

Pročitajte još:

Nakon njihovog hvatanja oni će, kako ističe tužilaštvo, biti privedeni i saslušani u tom tužilaštvu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Podsetilo je da je povodom ovog teškog ubistva u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije u okviru predistražnog postupka preduzimalo različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti dogadaja.

Tokom preduzimanja radnji, kako je ukazalo tužilaštvo, izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti određeni predmeti, a veštačenja su dala rezultate.

Osim toga, izvršeni su pretresi različitih objekata, više osoba je ispitano u vezi sa njihovim saznjanjima, dok je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odobrilo zadržavanje pojedinih lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela iz njegove nadležnosti.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je istaklo da u saradnji sa drugim državnim organima nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve radnje radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja koji je uznemirio javnost, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS video: Pucnjava u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare