Pretražene lokacije Foto: Google Maps

Policija i spasilačke jedinice već tri dana tragaju za telom Danke Ilić (2), nakon što su osumnjičeni za njeno ubistvo Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) priznali da su je udarili automobilom, ubili, a potom njeno telo sklonili na deponiju. Dva dana kasnije osumnjičeni Dragijević je telo prebacio na drugu lokaciju u čemu su mu, kako se sumnja, pomogli otac i brat koji je u međuvremenu preminuo u zatvoru. Policija i dalje nastavlja potragu, a ovo su lokacije koje su do sada pretražene.

Osumnjičene ubice Srđan Janković i Dejan Dragijević, nalaze u pritvoru nakon što su minulog vikenda privedeni, prilikom čega su priznali da su službenim vozilom JKP „Vodovod“ udarili malu Danku Ilić, a potom je onesvešćenu stavili u zadnji deo vozila i odvezli je do deponije gde su telo bacili. Kako je policija objasnila, mala Danka se u automobilu probudila, a onda ju je jedan od dvojice osumnjičenih ubio. Dva dana nakon što su telo bacili na smetlište, na deponiju su se vratili Dragijević, njegov otac Rade i brat Dalibor, koji su telo premestili na drugu lokaciju.

Foto:Društvene mreže

Ipak, policija je odmah po dobijanju ovih saznanja pretražila pomenuto smetlište na Starobanjskom putu. Telo nije pronađeno, a nije poznato da li su na licu mesta pronađeni biološki tragovi. Dragijević, podsetimo, najpre nije mogao da se seti ili nije želeo da kaže gde se nalazi telo, a nakon što je sa Jankovićem saslušan u tužilaštvu, policija je privela vremešnog Radeta i njegovog drugog sina Dalibora Dragijevića. Paralelno sa tim, policija je nastavila da pretražuje njihovo imanje u selu Zlot. Pregledani su bunari, komšijaska dvorišta, piljara, kao i svi drugi pomoćni objekti.

Nakon privođenja Dragijevićevog oca i brata, iz Bora je stigla naočekivana vest – osumnjičeni Dalibor Dragijević preminuo je u policijskoj stanici u Boru. Do danas je ostalo nepoznato da li je Dalibor otkrio policiji podatke koji bi mogli da pomognu u rasvetljavanju ovog slučaja i policija je nastavila da pretražuje okolne lokacije. Do sada je pregledano imanje porodice Dragijević, komšijska dvorišta, ali i Novo groblje u ovom mestu.

Zlot potraga za devojčicom Dankom Ilić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Policija se potom premestila nešto dalje, ka Lazarevoj pećini, usput pretražujući i koritio Brestovačke reke. Reč je o prilično nepristupačnom terenu i kako se moglo čuti od policijskih zvaničnika, pregledaju se lokacije na koje ljudska noga nije kročila.

Zlot potraga za devojčicom Dankom Ilić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Imajući u vidu da se, pre nego što su osumnjičeni priznali zločin, za Dankom Ilić tragalo na širem području Banjskog polja, može se reći da je ovo teren koji je policija više puta pročešljala. Zbog sumnje da bi telo moglo biti sakriveno ispod površine zemlje, sve vreme su u posao pretrage uključeni bageri i teška druga mašinerija koja krči nepristupačno rastinje, prekopava zemljišta i deponije i slično.

Potraga za telom Danke Ilić: MUP pretražuje Lazarevu pećinu Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

U jednom trenutku policiji je na terenu pružila pomoć vatrogasna jedinica, prilikom pregledanja dubokih jama, a navodno su pražnjene čak i septičke jame u domaćinstvima u ovom kraju. Jedna komšinica je prijavil da je primetila polomljen katanac na vratima jednog dela dvorišta, ali policija na njenom imanju nije pronašla telo nesrećne devojčice.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

Potraga za Dankom nikada ne će prestati

Kako je reč o potrazi za devojčicom koja traje od 26. marta, koja iziskuje ljudstvo i mehanizaciju na terenu, nametnulo se pitanje do kada će ona trajati i šta će se dogoditi ukoliko policija nikada ne sazna tačnu lokaciju. Dragiša Remović, bivši inspektor Odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije objasnio je da će potraga za telom uvek biti na snazi, ali verovatno ne intenzitetom kakav je sada.

„Potraga za Dankinim telom, zapravo, nikada neće prestati. Ne postoji neki rok u kome se potraga obustavlja. Osobe, žive ili mrtve, zauvek ostaju na listi nestalih i za njima će policija nastaviti da traga. Jedino što će se verovatno dogoditi da će potraga biti nastavljena smanjenim intenzitetom, ali sigurno neće prestati“, objasnio je ranije Remović.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Otac zaustavio auto u kom je bila mala Danka

Podsetimo, Danka Ilić je ubijena nakon što je neopaženo izašla iz dvorišta kuće u Banjskom bolju 26. marta, gde je došla sa majkom i bratom. Prema onome što je policija rekonstruisala, kretala se ulicom u trenutku kada je na nju naletelo službeno vozilo JKP „Vodovod“ u kom su bili Dragijević i Janković. Umesto da devojčici pruže prvu pomoć, pozovu Hitnu pomoć ili je odvezu kod lekara, odlučili su da telo onesvešćene devojčice sakriju, a kada se tokom vožnje probudila, Dragijević ju je, navodno, ubio.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Ono što ovom jezivom slučaju dodatno daje užasavajući ton, jeste hladnokrvnost kod osumnjičenih ubica. Naime, dok su roditelji nesrećne devojčice tragali za njom u Banjskom polju, neposredno nakon što je išetala iz dvorišta, otac male Danke je zaustavio i radnike JKP „Vodovod“ Jankovića i Dragijevića. Pitao ih je da li su možda videli devojčicu, na šta su oni odgovorili odrično, a potom nastavili put ka deponiji, sve vreme vozeći u kolima telo nesrećnog deteta.

Bonus video: Traje potraga za telom devojčice Danke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare