Potraga za nestalom Dankom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Društvene mreže

Dalibor Dragijević (40) i Radoslav Dragijević (70), otac i brat Dejana Dragijevića (50), koji je osumnjčen da je zajedno sa kolegom Srđanom Jankovićem (50) ubio Danku Ilić (2) iz Bora, uhapšeni su zbog sumnje da su pomogli osumjničenom da sakrije telo devojčice. Sada uhapšeni otac osumnjičenog Dejana je pre privođenja davao izjave novinarima, prilikom čega se pravio da ne zna ništa o zločinu.

Nakon što je ministar policije Bratislav Gašić i zvanično saopštio da se Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP „Vodovod“, sumnjiče da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu, kada su najpre udarili službenim automobilom malu Danku Ilić, ubili je, a zatim njeno telo bacili na deponiju, odakle su ga nekoliko dana kasnije premestili, novinari su obišli selo Zlot iz kog je osumnjičeni.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Razgovarali su sa komšijama njihovih porodica, a u jednom trenutku oglasio se i sada uhapšeni Radoslav Dragijević, pretvarajući se da ne zna ništa o zločinu. On je ispričao da njegov sin poslednjih dana nije delovao čudno ali je konstatovao da ne zna više detalja o ubistvu.

Policija je započela pretragu deponije posto je potvđeno da je mala Danka Ilić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Dejan nije bio zbunjen, bio je normalan sve ovo vreme“, rekao je Radoslav. Objasnio je da sa sinom živi u istoj kući, ali da ne provode mnogo vremena zajedno.

„On iz kuće izađe ujutru, dođe uveče. Ne znam ništa više o ovome dok ga ne vidim“, kratko je poručio Radoslav u razgovoru za Telegraf. Tada je kazao i da ne poznaje drugog osumnjičenog, Srđana Jankovića, ali da mu je poznato da zajedno rade u JKP „Vodovod“.

Policija na terenu pretražuje gde je telo devojčice Danka Ilić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pomogli mu da premesti telo

Podsetimo, policija je jutros saopštila da su Dalibor i Radoslav Dagijević uhapšeni zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom Dejanu da telo sa deponije, gde su najpre bacili Danku, premesti na novu lokaciju.

Foto:Društvene mreže

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su Dejanu Dragijeviću (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru“, naveli su u saopštenju.

Policija danas pretražuje groblja i septičke jame

Policija u Banjskom polju i selu Zlot, odakle je porodica Dragijevića, i danas nastavlja pretragu terena.

Ninoslav Cmolić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Za telom ubijene Danke Ilić se još traga, pretresaju se i septičke jame, ići ćemo i na groblja. Dva dana nakon tragičnog događaja jedan od njih se vratio, uzeo telo sa deponije i neće da kaže gde je sakrio telo. Do detalja opisuje izvršenje krivičnog dela, ali ne želi da sarađuje kada se dođe do pronalaska tela“, kazao je načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

Ispričao je i da su osumnjičeni do detalja opisali sve što se dogodilo tog dana.

„Glavni osumnjičeni je rekao da gde je sakrio telo, ali gde – ne seća se, ali sve ostalo opisuje, priče se poklapaju, ali vozač ne zna gde je telo sakriveno. Suvozač to zna, oni su razgovarali dva tri dana pre toga, a on je rekao „to je moja briga““, kazao je Cmolić gostujući na TV Prva.

Jedan se branio ćutanjem, drugi priznao

Inače, osumnjičeni za ovaj zločin saslušani su kasno sinoć u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Dejan Dragijević je, kako je saopštilo tužilaštvo, izneo svoju odbranu prilikom čega je priznao krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, koje mu se stavlja na teret.

Policija na terenu pretražuje gde je telo devojčice Danka Ilić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je ranije saopštio ministar policije, tog kobnog 26. marta, nakon što je Danka neopaženo išetala iz dvorišta u Banjskom polju, na nju su službenim vozilom naleteli Janković i Dragijević koji su je onesvešćenu ubacili u zadnji deo vozila i krenuli ka deponiji, sa namerom da se otarase tela. Devojčica se u toku vožnje probudila i oni su je, kako se sumnja, ubili.

Više informacija o ovoj temi pratite u našem blogu uživo.

Bonus video: Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić sprovedeni na saslušanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare