U Bulevaru Zorana Đinđića u novobeogradskom Bloku 30 verčeras oko 18.45 sati opljačkana je menjačnica, a razbojnici su čak pucali u neprobojno staklo. Policija reagovala punom silom, raspisanala akciju "Vihor 2", ali zasad nije poznato da je neko uhapšen.

Dvojica maskiranih pljačkaša izvršili su večeras oko 18.45 oružani prepad na menjačnicu u Bulevaru Zorana Đinđića u novobeogradskom bloku 30. Pljačku su, po svemu sudeći, detaljno isplanirali, ali izgleda da im nije baš sve išlo po planu.

Pročitajte još:

Maskiranih lica, u duksevima sa kapuljačom i vojničkim pantalonama sa džepovima, upali su oko 18.45 u menjačnicu. Prvo su pucali u neprobojno staklo i oštetili ga, a potom su ga razbili macolom. Plen im je bio oko 8.000 evra. Prema prvim informacijama oni su nosili navijačke šalove, mada ih je jedan sagovornik Nova.rs opisao drugačije.

„Navodno su bili maskirani fantomkama, a nosili su one pantalone, poput vojničkih, sa džepovima, nosili su dukseve sa kapuljačama. Otrčali su peške, stepenicama u blok. U pitanju su neki klinci“, navodi sagovornik Nova.rs koji je želeo da ostane anoniman. Policija je u delovima Novog Beograda zaustavljala i pretresala mlađe osobe koje su im se činile sumnjivim.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reakcija policije bila je masivna, verovatno zbog pucnjave iako, srećom, niko nije povređen. Na lice mesta došli su policajci i počeli da pretražuju okolne ulaze i garaže u potrazi za počiniocima a proglašena je i akcija „Vihor 2“.

Tim povodom blokirani su bili Most na Adi i Gazela, a policijskih patrola je bilo i u okolnim novobeogradskim bulevarima.

Posle otprilike dva sata blokade saobraćaj je vraćen u normalu. Još uvek nema izveštaja da je neko uhapšen.

****

BONUS VIDEO: Pljačka menjačnice na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare