Foto: Facebook/Pokret "Oslobođenje"

Povodom krivične prijave koju je danas Bezbednosno-informativna agencija podnela protiv bivšeg pripadnika Odeljenja za tajno praćenje MUP-a Milana Dumanovića zbog izazivanja panike, pokret Oslobođenje, čiji je Dumanović član, održao je konferenciju za štampu.

Dumanović je rekao da je to napad na pokret Oslobođenje i ono što oni rade, odnosno pokušaj zastrašivanja.

„BIA ovde služi Vučiću kao predmet zastrašivanje gde se podnosi krivična prijava protiv mene, a prikriva se korumpirani deo BIA. SNS to radi a najbolji primer imamo u aferi Jovanjica, odnosno u optužnicama, gde je nađena najveća plantaža u Evropi. Podignute su dve optužnice, a BIA, odnosno njen prethodnih RDB, u čijem sefu je pronađeno 600 kilograma heroina, nastavlja da su bavi istim poslom, kao što rade i danas“, kazao je Dumanović.

Povodom tužbe koju je direktor BIA Bratislav Gašić zbog povrede ugleda, Dumanović je rekao da Gašić nema ugled i negirao da on uopšte ima ugled.

„Svaki put ću ponavljati da on ne bi mogao da bude na čelu takve agencije. Podnećemo krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe na čelu sa Aleksandrom Vučićem, protiv Nebojše Stefanovića i Bratislava Gašića kao i protiv Dijane Hrkalović bivšeg funkcionerke MUP-a“, naveo je Dumanović te dodao da će privatno podneti tužbu protiv Gašića zbog trgovine uticajem, zbog, kako je rekao, što sa mesta direktora BIA radi ovakve stvari.

Mlađan Đorđević rekao je da nije iznenađen ovim što se dešava, jer je Dumanović rekao ono što Srbija ima da čuje.

„Odgovora nije bilo dva dana, a onda smo dobili danas odgovor kroz tužbu koju su podneli BIA i Gašić. To je zastrašivanje. Mi otkrivamo sve afere od one kada smo imali dokument da će prestati Srbija da isporučuje struju Kosovu do Rio Tinta. Pokret Oslobođena poziva hrabre ljude da budu uz pokret Oslobođenja i njega, jer ovo nije borba za oslobođenje i vlast, već za slobodu. Za Slobodu Srbije, jer naš pokret ima samo jedan cilj, smena izdajnika Vučića zbog Kosova“, naveo je Mlađan Đorđević.

On je pozvao i advokate da pruže pravnu pomoć Dumanoviću.

„Vučića pozivam da se ne krije kao kukavica, ovo što on radi i zloupotrebljava BIA i mnoge časne ljude da bi se politički obračunao sa nama, neka on podnese prijavu protiv nas. Ja sam taj koji ga nazivam izdajnikom i kriminalcem. Nas iz pokreta Oslobođenje neće uplašiti ni hapšenjima ni tužbama, već mogu samo da nas ubiju. Ova Srbija nije zarobljena zauvek, već poslednjih devet godina“, kazao je Đorđević, ponavljajući da je ovo način da ih se zastraši kako ne bi bilo uslova za bavljenjem politikom.

Kazao je i da nam oduzimaju reke, vodu, rude, da nas pretvaraju u robove i da ne daju ni da ih kritikuju.

„Ako iko diže paniku devet godina to je onda Aleksandar Vučić. Šta je to ako kaže da nemamo na Kosovu nijedan metar, ako kaže da bi da razmeni teritoriju između Srbije i Kosova, pravi dilove sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, šta je to nego dizanje panike, kada prikazuje slike mučenja, obračun sa mafijom i posle imamo uhapšeno 20 i nijednog iz politike, od Dijane Hrkalović, Novaka Nedića, do samog Aleksandra Vučića i cele mafije okružene oko njega“. zaključio je Đorđević.

Podsećanja radi, prijava je podneta zbog toga što je u „Utisku nedelje“ u više navrata iznosio tvrdnje da „novac od droge dele SNS i BIA“.

„Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama“, navodi se u prijavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare