Predsednica VSS Jasmina Vasović podnela prijavu protiv koleginice, Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Visoki savet sudstva pokrenuo je disciplinski postupak protiv sudije Višeg suda u Beogradu Anje Zrelec, zbog incidenta koji se navodno dogodio prošlog četvrtka u jednom lokalu u Nevesinjskoj ulici na Vračaru, kada je sudija udarila jednu ženu.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, sudija Jasmina Vasović, podnela je disciplinsku prijavu protiv sudije zbog sumnje da je učinila disciplinski prekršaj, kao i inicijativu Etičkom odboru Visokog saveta sudstva u vezi ovog slučaja.

Pročitajte još:

Prijava je usledila nakon novinskih natpisa o incidentu u kom je učestvovala sudija Zrelec, kao i nakon dobijanja policijskog izveštaja o ovom događaju, a koji je zatražila predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva.

Podsetimo, sudija Višeg suda u Beogradu Anja Zrelec u četvrtak uveče napala je i udarila žensku osobu u poznatom beogradskom lokalu u Nevesinjskoj ulici.

Prema rečima svedoka sudija je vređala goste lokala i pored intervencije obezbeđenja. Jednu gošću lokala sudija A.Z. udarila je u lice a potom je verbalno vređala i pretila joj.

Ona je odmah pošto je izazvala incident otišla iz lokala. U lokal je potom došla patrola policije koja je sačinila zapisnik o incidentu i uzela izjave svedoka.

Svedoci koji su bili te večeri prisutni u lokalu kažu da je sudija bila pod dejstvom alkohola i da se ponašala vrlo agresivno.

Navodno, ona već ima prijave za nasilje.

Sudija Zrelec je inače udovica poznatog beogradskog advokata Vladimira Zreleca koji je ubijen u decembru 2015. na Vračaru. Za njegovo ubistvo osuđen je na 30 godina zatvora rođak Slobodana Šaranovića, njegovog dugogodišnjeg klijenta, koji je označen i kao nalogodavac ovog zločina.

Bonus video: NewsMaxAdria: Pregled dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar