Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radnik N. Đ. nastradao je juče na gradilištu u Jagodini, a da tragedija bude veća, nesrećni čovek prijavljen je kod svog poslodavca tek nakon smrti.

Tragedija se dogodila oko 14 časova, a N. Đ. je radio u građevinskoj radnji AK Kompani VL Vlasotince, na izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Jagodini, prenosi portal Novosti.

Taj portal navodi i da nastradali čovek nije bio prijavljen kod svog poslodavca u trenutku teške povrede na radu, već je to učinjeno posle njegove smrti – samo sat kasnije.

„U momentu nastanka povrede na radu, N. Đ. nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Prijavu na obavezno socijalno osiguranje za N. Đ., poslodavac, preduzetnik, građevinska radnja AK Kompani VL Vlasotince, podnela je dana 22. oktobra 2020.godine u 14.48 časova, nakon što se dogodila povreda na radu“, pišu Novosti.

Do povrede na radu je došlo dok je na radnoj platformi, po čijim ivicama nije bila obezbeđena propisana zaštitna ograda, radio na skidanju fosni. N.Đ. je u jednom trenutku pao sa radne platforme, sa visine od oko 1,70 metara na betonski pod u prizemlju objekta u izgradnji i zadobio teške povrede od kojih je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici.

Nakon nesreće na teren je izašao i inspektor rada Odseka inspekcije rada Jagodina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare