Saobraćajna nezgoda motocikliste i automobile Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlija M.C. (36) pravnosnažno je osuđen na dve godine zatvora jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je devojka I.P. (28) zadobila teške povrede usled kojih je preminula. On je 24, juna 2022. godine upravljajući motociklom marke “kavasaki” u ulici Majora Gavrilovića u Nišu, udario u putničko vozilo “reno senik” usled čega su i on i njegova saputnica pali sa dvotočkaša i zadobili povrede koje su za devojku bile kobne.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu. M.C. je sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela.

„Pravnosnažnom presudom Višeg suda u Nišu prihvaćen je sporazum o priznanju krivičnog dela i okrivljeni M.C. je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 2 Krivičnog zakonika u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dve godine koju je dužan da izdrži po pravnosnažnosti presude“, navela je ova pravosudna institucija.

Pročitajte još:

Kako nam je dalje rečeno, M.C. je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “A” kategorije u trajanju od pet godina računajući od dana pravnosnažnosti presude s tim što se vreme provedeno u zatoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Saobraćajna nezgoda motocikliste i automobile Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Nesreća se dogodila naočigled brojnih meštana ove ulice koji su posvedočili da se motociklista zabio motorom u “reno” koji je iz Nišavske skretao u ulicu majora Gavrilovića. Kako su tada naveli, od siline udarca vozilo se zarotiralo a par je sa motocikla odbačen na kolovoz. Tom prilikom muškarac je zadobio višestruke prelome potkolenice, kuka, podlaktice i nadlaktice te povredu butne kosti. Njegova saputnica je imala prelom lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom kičme te povredu abdomena usled čega je preminula dan nakon nesreće.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare