Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv pet osumnjičenih zbog učešća u pucnjavi u noćnom klubu “Stefan Braun” u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M. Č.

„Za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja optuženi su Aleksandar Š. (25), koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, zatim Stefan V. (22) i Aleksandar T. (42) koji se nalaze u pritvoru, a za Teško ubistvo u pokušaju pomaganjem Nikola S. (25), koji je takođe u pritvoru“,  saopštilo je Više javno tužilaštvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se navodi, Milica D. (28) tereti se za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i brani se sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta.

Za četvoricu okrivljenih tužilaštvo je predložilo produženje pritvora, a za Milicu D. produženje pomenute mere, kao i da se Aleksandru Š. sudi u odsustvu.

Podsetimo, optuženi su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici. Kako su mediji tada preneli, do sukoba je navodno došlo zbog devojke Milice D. (28) koja je kasnije i pomogla prijateljima da pobegnu i sakriju se nakon pucnjave.

Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na šefa obezbeđenja ovog kluba M. Č. pucao Aleksandar Š. ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V.

Nakon što je B.T. obuhvatio oko struka povređenog M.Č, u nameri da ga zaštiti, Aleksandru Š. je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo Slavoljub T. i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke.

Istovremeno je Nikola S. pretio radnicima obezbedjenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg.

Pošto su se udaljili sa lica mesta Milica D. pomogla je Slavoljubu T. da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode.

U M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

BONUS VIDEO: Veliko hapšenje pedofila po Srbiji – mamili decu preko interneta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar